דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום שישי י"א בתמוז תשפ"ו 26.06.26
28.4°תל אביב
  • 27.2°ירושלים
  • 28.4°תל אביב
  • 27.6°חיפה
  • 28.6°אשדוד
  • 31.0°באר שבע
  • 37.8°אילת
  • 32.2°טבריה
  • 28.1°צפת
  • 29.3°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
תשתיות וסביבה

פתרון חלקי למשבר שאיים לבטל טיסות בקיץ: 20 מטוסים צבאיים אמריקניים יעזבו את נתב"ג

שרת התחבורה מירי רגב הודיעה שפינוי המטוסים יאפשר את הטיסות שתוכננו ביולי, ובאוגוסט יפונו מטוסים נוספים שיאפשרו לעמוד בשיא העומס

נמל התעופה בן גוריון (צילום: משה שי/פלאש90)
נמל התעופה בן גוריון (צילום: משה שי/פלאש90)
אמיתי פרץ
אמיתי פרץ
כתב תשתיות וסביבה
צרו קשר עם המערכת:

נמצא פתרון ראשוני למשבר הלוגיסטי שאיים לגרום לביטולי טיסות המוניים בקיץ – כך הודיעה היום (שישי) לשכתה של שרת התחבורה מירי רגב. המשבר נגרם בשל חנייתם של עשרות מטוסים אמריקאיים בנתב"ג, באופן שאיים לתפוס מסלולים רבים שיהיו דרושים בעונת השיא של הטיסות.

כעת, על פי השרה, לאחר התערבות של ראש הממשלה בנושא, נמצא פתרון מול האמריקאים, ובמסגרתו הם התחייבו להעביר בשלב הראשון 20 מטוסים החוצה מנתב"ג עד יולי. בכך, אמורים האמריקאים לאפשר למרבית הטיסות ביולי להתקיים כסדרן, כשבשלב השני צפוי פינויים של יתרת המטוסים, באופן שיאפשר גם את מלוא הפעילות של נתב"ג גם באוגוסט.

עם זאת, לאחרונה הוסטו מטוסים רבים לשדות תעופה אחרים בארץ, דוגמת רמון, ולכן לא ברור בשלב זה לאן יעברו המטוסים הנוספים, אם בכלל יישארו בארץ.

פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!