דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום רביעי ט"ז בתמוז תשפ"ו 01.07.26
27.3°תל אביב
  • 23.4°ירושלים
  • 27.3°תל אביב
  • 27.4°חיפה
  • 27.2°אשדוד
  • 24.7°באר שבע
  • 30.6°אילת
  • 28.8°טבריה
  • 26.8°צפת
  • 26.5°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
בעולם

דיווח: טראמפ שקל חזרה ללחימה מול איראן, אך בחר לדבוק בנתיב הדיפלומטי

על פי "וול סטריט ג'ורנל" הנשיא האמריקאי אמר לעוזריו שסבב נוסף של מתקפות עשוי להזיק למשא ומתן ולפגוע בסיכויים של וושינגטון לפרק בסופו של דבר את תוכנית הגרעין האיראנית | טראמפ גם אמר כי אין לו בעיה שהמשא ומתן עם טהרן יימשך גם אחרי 18 באוגוסט – הדדליין להסכם גרעין

מזכיר ההגנה האמריקאי פיט הגסת' (מימין), נשיא ארה"ב דונלד טראמפ ומזכיר המדינה מרקו רוביו בישיבת קבינט, 26 במרץ 2026 (צילום: AP Photo/Alex Brandon)
מזכיר ההגנה האמריקאי פיט הגסת' (מימין), נשיא ארה"ב דונלד טראמפ ומזכיר המדינה מרקו רוביו בישיבת קבינט, 26 במרץ 2026 (צילום: AP Photo/Alex Brandon)
דבר
צרו קשר עם המערכת:

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ שקל חזרה למלחמה מול איראן, ובימים האחרונים ערך כמה שיחות עם שר ההגנה פיט הגסת והרמטכ"ל דן קיין לגבי מתקפות נוספות, אך החליט להמשיך עם הנתיב הדיפלומטי לעת עתה, כך אמרו ל'וול סטריט ג'ורנל' גורמים אמריקאיים המעורים בנושא.

על פי הדיווח היום (רביעי), השיחות התמקדו בשאלה האם ארה"ב צריכה לזנוח את המשא ומתן ולשוב לתקיפות נרחבות על איראן, אמרו המקורות, צעד שאותו הגדירו "סיום העבודה". טראמפ, שלא קיבל החלטה סופית, אמר לעוזריו כי הוא סבור שסבב נוסף של מתקפות כוללות עשוי להזיק למשא ומתן ולפגוע בסיכויים של וושינגטון לפרק בסופו של דבר את תוכנית הגרעין האיראנית.

מרוצה ממתקפות חד פעמיות על איראן

טראמפ גם אמר לעוזריו כי אין לו בעיה שהמשא ומתן עם טהרן יימשך גם אחרי 18 באוגוסט – הדדליין להסכם גרעין, אמרו המקורות, החלטה שמעניקה לשיחות עוד זמן. נכון לעכשיו, הנשיא אמר כי הוא מרוצה ממתקפות חד פעמיות על איראן, אם זאת תפר את "מזכר ההבנות", שבגינו חלה הסלמה בסוף השבוע בין שני הצדדים.

ההתייעצויות של טראמפ מרמזות על כך שהוא מחפש דרכים לשבור את המבוי הסתום עם טהרן ולא פסל עדיין חזרה ללחימה. עם זאת, חזרה ללחימה תהיה הודאה בכך שהשגת הסכם עם איראן נכשלה. מקור בבית הלבן אמר כי טראמפ תמיד מעדיף דיפלומטיה והוסיף שכדאי לאיראנים להיות חכמים דיים ולהגיע להסכם טוב עם ארה"ב.

פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!