
חוק יסוד לימוד התורה עבר הערב (רביעי) לקריאה ראשונה במליאת הכנסת ברוב של 63 חברי כנסת מול 53 שהצביעו נגד החוק. חוק היסוד החדש נועד לתת משקל נגד בערכאות שיפוטיות מול חוק יסוד כבוד האדם וחירותו, שבגינו נפסל חוק הפטור מגיוס מפני שהוא סותר את עיקרון השוויון המגולם בו.
מרבית חברי הכנסת של הקואליציה הצביעו בעד החוק, וראש הממשלה בנימין נתניהו אף הגיע להצבעה בלחץ הסיעות החרדיות שדרשו הכרעה ברוב של לפחות 61 חברי כנסת כדי להעניק תוקף להצבעה. עם זאת, חברי הכנסת דן אילוז ויולי אדלשטיין (הליכוד), שרון השכל (הימין הממלכתי) ומשה סולומון (הציונות הדתית) הצביעו נגד.
חברי המפלגות החרדיות ברכו על העברת החוק. ח"כ מאיר פרוש (יהדות התורה) הוסיף: "המסר שיוצא היום מהכנסת הוא שיש כבוד ללומדי התורה ורוב חברי הכנסת מתנגדים לרדיפת בני הישיבות ואברכי הכוללים". יו"ר סיעת יהדות התורה, אורי מקלב, מסר: "צעד מתבקש ומשמעותי בדרך להשבת המעמד הראוי ללומדי התורה". ח"כ משה גפני (יהדות התורה) אמר: "מדינת העם היהודי מחזירה את כבוד התורה למקומה הראוי". עוד טרם ההצבעה, ח"כ יצחק פינדרוס (יהדות התורה) תקף את חברי הכנסת מהאופוזיציה: "הגרמנים אמרו על היהודים אותו דבר, 'הם רוצים רק כסף'".
חברי האופוזיציה הביעו את ביקורתם על החוק והודיעו על כוונתם לבטל אותו אם וכאשר יעלו לשלטון. יו"ר מפלגת 'ישר', גדי איזנקוט, צייץ: "פגיעה ישירה בעמוד השדרה הלאומי שלנו. הקואליציה בוחרת לייצר מסלול עוקף להשתמטות. לימוד תורה הוא ערך חשוב במדינת ישראל, אבל הוא לא יכול לשמש כסות פוליטית להפקרת משימת ההגנה על המדינה".יו"ר מפלגת 'ביחד' נפתלי בנט, תקף: "מיד עם הקמת הממשלה החדשה נבטל את חוק יסוד ביזוי התורה. החוק ייעלם, אך אות הקלון על חברי הכנסת האומללים שתמכו בזה, יישאר. קואליציית ביבי-דרעי-סמוטריץ׳ אמרה שוב שאינטרסים פוליטיים חשובים מהביטחון".

