דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום שלישי כ"ב בתמוז תשפ"ו 07.07.26
29.2°תל אביב
  • 27.7°ירושלים
  • 29.2°תל אביב
  • 28.7°חיפה
  • 29.9°אשדוד
  • 32.1°באר שבע
  • 40.0°אילת
  • 32.8°טבריה
  • 27.9°צפת
  • 30.3°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
בעולם

לראשונה מ-2009: נשיא צרפת מבקר בדמשק; מטעני חבלה הופעלו דקות לאחר שעזב את המלון

ברויטרס דווח מפי מקור ביטחוני כי מדובר במטעני חבלה, ארבעה נהרגו על פי דיווחים בסוריה; הנשיא עזב את המלון כרבע שעה לפני הפיצוץ, ותועד לאחר מכן בארמון נשיא סוריה

שר החוץ הסורי אסעד חסן א-שיבאני מקבל את פניו של נשיא צרפת מקרון בשדה התעופה בדמשק (צילום: סאנא)
שר החוץ הסורי אסעד חסן א-שיבאני מקבל את פניו של נשיא צרפת מקרון בשדה התעופה בדמשק (צילום: סאנא)
אוריאל לוי
אוריאל לוי
כתב לענייני חוץ
צרו קשר עם המערכת:

סדרת פיצוצים אירעה היום (שלישי) לפני זמן קצר סמוך למלון שבו שוהה כעת בדמשק נשיא צרפת עמנואל מקרון, כך דווח בכלי תקשורת בסוריה. על פי דיווח ברויטרס מפי מקור ביטחוני, מדובר בפיצוצים של מטעני חבלה. על פי דיווחים בסוריה ארבעה בני אדם נהרגו באירוע, אך מקרון ומלוויו עזבו את המקום כרבע שעה לפני שאירעו הפיצוצים. זמן קצר אחר כך פרסמה הטלוויזיה הסורית הממלכתית תמונות של מקרון מתקבל בארמון הנשיאות על-ידי נשיא סוריה אחמד א-שרע, כשהוא ללא פגע.

נשיא צרפת עמנואל מקרון הגיע אתמול לדמשק לביקור רשמי בסוריה, כך דווח בסוכנות הידיעות הסורית סאנא. זהו הביקור הראשון של נשיא צרפתי בסוריה מאז 2009. נשיא סוריה אחמד א-שרע אמר כי זהו "ציון דרך חשוב ביחסים בין המדינות, ומשקף את תמיכתה ארוכת השנים של צרפת בעם הסורי מאז המהפכה הסורית".

בריאיון לערוץ הטלוויזיה הצרפתי BFMTV אתמול, אמר הנשיא הסורי כי מקרון שמר על קשר עם ההנהגה הסורית מאז הפלת משטר אסד, וכי צרפת מילאה תפקיד בונה בתמיכה בהסרת הסנקציות מעל סוריה ותרמה לחידוש מעורבותה של סוריה בקהילה הבין-לאומית. בשנה שעברה ביקר א-שרע בצרפת לראשונה. "צרפת תתרום לתשתיות, לתעשייה, למגזר הפיננסי ולארגון מחדש של המוסדות, וישנם מגזרים רבים שבהם היא יכולה למלא תפקיד".

בתוך כך דווח בסאנא כי המכון לעולם הערבי בפריז (IMA) השיב 23 פריטים ארכיאולוגיים שהושאלו ממוזיאונים סוריים בשנת 2011, כחלק מביקורו הרשמי של מקרון בסוריה. האוסף, שהוצג כחלק מתערוכת הקבע של המכון על הציוויליזציה הערבית לצד אוספים ממדינות ערביות אחרות, כולל פריטים נדירים מהפרהיסטוריה ועד התקופה האסלאמית, ובהם פסלים, כתובות עתיקות בשפות מקומיות, שברי ציורי קיר צבעוניים, רצועת עיטור קיר ופריטים נוספים.

פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!