דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום שישי כ"ה בתמוז תשפ"ו 10.07.26
27.0°תל אביב
  • 22.3°ירושלים
  • 27.0°תל אביב
  • 26.8°חיפה
  • 27.3°אשדוד
  • 24.8°באר שבע
  • 31.0°אילת
  • 26.6°טבריה
  • 22.0°צפת
  • 26.5°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
בעולם

וול סטריט ג'ורנל: ישראל מסרה לארה"ב מידע על תכנית איראן להתנקש בנשיא טראמפ

מנגד, ב-CNN דווח כי לארה"ב היה מודיעין על תוכניות ההתנקשות לפני אזהרת ישראל | טראמפ התייחס בפסגת נאט"ו לאיומים האיראניים על חייו: "רוצים להוריד את מנהיג ארה"ב - אותי. אני בראש כל אחת מהרשימות שלהם"

הנשיא טראמפ בשיחה עם כתבים על גבי המטוס הנשיאותי 'אייר פורס 1' (צילום: AP Photo/Alex Brandon)
הנשיא טראמפ בשיחה עם כתבים על גבי המטוס הנשיאותי 'אייר פורס 1' (צילום: AP Photo/Alex Brandon)
דבר
צרו קשר עם המערכת:

מדינת ישראל העבירה לארצות הברית מידע מודיעיני לפיו איראן מתכננת להתנקש בחייו של הנשיא דונלד טראמפ, כך דווח הלילה (בין חמישי לשישי) בעיתון הוול סטריט ג'ורנל. כזכור, בנובמבר 2024 פרסם משרד המשפטים האמריקאי כי סוכלה תוכנית של גורם במשמרות המהפכה של איראן להתנקש בחייו של טראמפ בתקופה שלפני שנבחר לכהונתו השנייה.

הבית הלבן הגיב לדיווח בוול סטריט ג'ורנל והפנה לדברי הנשיא טראמפ בפסגת נאט"ו באנקרה השבוע בהם התייחס לאיומים על חייו: "האיראנים רוצים להוריד את מנהיג ארה"ב", ואף הוסיף: "אני בראש כל אחת מהרשימות שלהם ועד כה אני מניח שהיה לי קצת מזל, אבל אולי זה לא יחזיק הרבה זמן".  שגרירות ישראל בוושינגטון סירבה להגיב לדיווח, וגם משלחת איראן לאו"ם טרם מסרה תגובה.

בניגוד לדיווח אודות מודיעין חדש שהגיע מישראל, ב-CNN דווח כי מקור אמר לערוץ כי ארצות הברית קיבלה "זרם יציב של מודיעין" בנוגע לניסיון התנקשות אפשרי לאורך השבועות האחרונים.

פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!