דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום שני כ"ח בתמוז תשפ"ו 13.07.26
29.4°תל אביב
  • 29.1°ירושלים
  • 29.4°תל אביב
  • 28.6°חיפה
  • 29.5°אשדוד
  • 32.8°באר שבע
  • 39.0°אילת
  • 34.4°טבריה
  • 30.1°צפת
  • 30.6°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
פוליטי מדיני

דיווח בניו יורק טיימס: נשיא איראן לשעבר אחמדינג'אד נפגש ב-2024 עם ראש המוסד

על פי הדיווח, ישראל יצרה קשר עם אחמדינג'אד במטרה להציבו כמנהיג איראן לאחר הפלת המשטר האיראני. עוד דווח בתחילת 'שאגת הארי' הופצץ ביתו כדי להעבירו לדירת מסתור | כעת, על פי הדיווחים, מוחזק הנשיא לשעבר במעצר בית

נשיא איראן לשעבר מחמוד אחמדינז'אד (צילום: AP)
נשיא איראן לשעבר מחמוד אחמדינז'אד (צילום: AP)
דבר
צרו קשר עם המערכת:

נשיא איראן לשעבר מחמוד אחמדינג'אד נפגש בתחילת 2024 עם בכירי מודיעין ישראלים, ובהם ראש המוסד דדי ברנע, בהונגריה, כך דווח היום (שני) בניו יורק טיימס. על פי הדיווח, מטרת הפגישות הייתה לטפח את אחמדינג'אד כנכס מודיעיני שיוכל בבוא העת, לאחר שיופל המשטר האיראני, להיות המנהיג החדש במדינה. עוד דווח כי אחמדינג'אד מוחזק במעצר בית, לאחר שהתגלו קשריו עם ישראל.

המאמץ להביא את אחמדינג'אד להנהגת המשטר הגיע לשיאו בסוף פברואר השנה, כך דווח, בימיה הראשונים של מלחמת 'שאגת הארי', במבצע נועז שנועד להעביר את המנהיג לשעבר ממקום מגוריו. אחמדינג'אד התגורר אז בטהרן תחת פיקוח הדוק. המטרה הייתה להניע את התוכנית להפלת המשטר המכהן ולהצבתו של אחמדינג'אד במקומו, אך התוכנית נכשלה.

ב־28 בפברואר פגעה תקיפה אווירית ישראלית במתחם מגוריו של אחמדינג'אד. על פי ניו יורק טיימס, התקיפה כוונה אל המבנה שבו שהו מאבטחיו ואל מכוניתו המשוריינת. לאחר התקיפה, לדברי ארבעה בכירים איראניים, הגיעה למקום מכונית פז'ו שחורה, אספה את הנשיא לשעבר והסיעה אותו במהירות מזירת הפגיעה. לפי גורמים אמריקניים ואיראניים שהכירו את המבצע, במכונית נהגו אנשי המוסד, שהעבירו את אחמדינג'אד לדירת מסתור חשאית באיראן.

עם זאת, על פי הדיווח, אחמדינג'אד היה נסער ממבצע החילוץ, ונראה כי החל לחזור בו מן התוכנית הישראלית. בסופו של דבר הוא עזב את דירת המסתור, בנסיבות שעדיין אינן ברורות, ולא נראה שוב בפומבי עד יום שני שעבר, שבו הופיע לזמן קצר במסע ההלוויה של המנהיג העליון עלי חמינאי, כשהוא לובש מעיל כבד בחום ופיו מכוסה במסכה.

מעמדו הנוכחי אינו ברור, כך דווח, אולם ארבעה בכירים איראניים אמרו כי אחמדינג'אד מוחזק בידי אגף המודיעין של משמרות המהפכה האסלאמיים ונמצא במעצר בית, לאחר שאיראן גילתה פרטים רבים על קשריו עם ישראל.

בניו יורק טיימס נכתב כי לא נמסרו תגובות מהמוסד וכי דוברו של אחמדינג'אד סירב להגיב.

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!