
ראש הממשלה בנימין נתניהו ימריא ביום שני הקרוב לוושינגטון, שם ייפגש ביום שלישי עם נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ וישתתף בהלווייתו של הסנאטור לינדזי גרהאם, כך הודיעה היום (שישי) לשכת ראש הממשלה. מועד חזרתו של נתניהו לישראל טרם נמסר.
בהודעת הלשכה נכתב: "בהזמנת הנשיא טראמפ, ראש הממשלה ימריא ביום שני הקרוב לביקור בוושינגטון. במסגרת הביקור, יפגש ביום שלישי עם נשיא ארה"ב דונלד טראמפ בבית הלבן, וישתתף בטקס ההלוויה של הסנאטור לינדזי גרהאם, ידיד ישראל".
נתניהו צפוי לטוס במטוס ראש הממשלה, כנף ציון, יחד עם פמלייתו. בלשכה הבהירו כי הפעם לא תתאפשר הצטרפות של עיתונאים לטיסה.
הביקור יתקיים בשעה שהמתיחות בין ארצות הברית לאיראן גוברת, וברקע האפשרות שישראל תצטרף למערכה. טראמפ אמר אתמול כי הוא קרוב להכרעה בנוגע לתקיפה נוספת באיראן, וכי ארצו ערוכה למהלך רחב יותר. "אני קרוב לקבלת החלטה. אנחנו מוכנים לכך", אמר.
נשיא ארה"ב טען כי ישראל "תצטרף תוך שתי דקות אם אבקש ממנה", אך הוסיף כי הכוחות האמריקניים אינם זקוקים לסיוע כדי לפתוח בתקיפה. לדבריו, להצטרפות ישראלית עלולות להיות "השלכות", ובהן האפשרות שאיראן תגיב בירי לעבר ישראל.
בישראל הועלתה הכוננות לקראת אפשרות של החרפה בעימות. נתניהו כינס היום את הקבינט המצומצם, וביום ראשון צפוי להתכנס גם הקבינט המדיני-ביטחוני בהרכבו המורחב. גורמים בישראל העריכו כי ארה"ב מגבירה את הלחץ על טהרן במטרה להחזירה למשא ומתן, תוך איום בפעולה צבאית נוספת.
שר החוץ האיראני עבאס עראקצ'י דחה את האיומים ואמר: "אנחנו לא מפחדים מאיומים וגם לא נכנעים ללחץ". לדבריו, טהרן אינה מוכנה להפסקת אש זמנית, כל עוד לא ייענו דרישותיה בנוגע למצר הורמוז. עראקצ'י הוסיף כי פקיסטן וקטאר ממשיכות לפעול כמתווכות בין איראן לארצות הברית.
