דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום שלישי י"ד באב תשפ"ו 28.07.26
28.7°תל אביב
  • 23.8°ירושלים
  • 28.7°תל אביב
  • 28.6°חיפה
  • 28.8°אשדוד
  • 25.8°באר שבע
  • 29.9°אילת
  • 29.4°טבריה
  • 26.7°צפת
  • 27.9°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
בעולם

טייפון 'נאול' היכה בדרום סין: יותר מ-700 אלף איש פונו מבתיהם, מאות טיסות בוטלו

הסופה החזקה ביותר העונה פגעה במחוז גואנגדונג עם רוחות עזות וגשמים כבדים | תשעה בני אדם נפצעו בהונג קונג, ותנועת הרכבות והטיסות באזור שובשה קשות

  • טייפון 'נאול' בהונג קונג (צילום:  REUTERS/Tyrone Siu)
    טייפון 'נאול' בהונג קונג (צילום: REUTERS/Tyrone Siu)
  • נזקי הטייפון בהונג קונג (צילום:  REUTERS/Tyrone Siu)
    נזקי הטייפון בהונג קונג (צילום: REUTERS/Tyrone Siu)
  • טייפון 'נאול' בהונג קונג (צילום: REUTERS/Tyrone Siu)
    טייפון 'נאול' בהונג קונג (צילום: REUTERS/Tyrone Siu)
  • טייפון 'נאול' בהונג קונג (צילום: REUTERS/Tyrone Siu)
    טייפון 'נאול' בהונג קונג (צילום: REUTERS/Tyrone Siu)

טייפון 'נאול' (Noul) היכתה לפנות בוקר (ראשון) בדרום סין, והביאה עימה רוחות עזות וגשמים כבדים לאזור, כולל להונג קונג. הסופה הובילה לפינוים של מאות אלפי בני אדם במחוז גואנגדונג, שהוכרז כשטח בכוננות גבוהה, ולביטול מאות טיסות.

השירות המטאורולוגי הלאומי של סין מסר כי 'נאול' היכתה בחופי מחוז הוידונג בעיר הויז'ואו בדרום גואנגדונג לפנות בוקר. סוכנות הידיעות הרשמית של סין, 'שינחואה', דיווחה כי מדובר בטייפון החזק ביותר שהיכה בסין מתחילת השנה.

נזקים לתשתיות ופציעות בהונג קונג

על פי המצפה המטאורולוגי של הונג קונג, כשהסופה נעה אל גואנגדונג, נרשמו סמוך לעין הסערה רוחות במהירות מרבית של כ-110 קמ"ש. ככל שהתקדמה, הסופה החלה להיחלש בהדרגה, אך המשיכה להמטיר גשמים כבדים ולחולל רוחות חזקות באזור.

ברשות שדות התעופה של הונג קונג דיווחו כי כ-350 טיסות בוטלו. על פי הרשויות המקומיות בהונג קונג, לפחות תשעה בני אדם נפצעו ברחבי העיר. משטרת הונג קונג דיווחה כי חלקים מפיגום ענק על בניין רב-קומות קרסו אתמול בערב מהרוחות העזות. לא היו נפגעים באירוע.

פינוי המוני ושיבושי תחבורה נרחבים

לפי רשת הרדיו הממלכתית של סין, יותר מ-715 אלף בני אדם פונו מבתיהם במחוז גואנגדונג. סוכנות הידיעות הסינית דיווחה כי כל שירותי הרכבות במחוז הושבתו לחלוטין. ברשת השידור הממלכתית CCTV הוצגו תיעודים של עצים רבים שנעקרו מהשורש במחוז הויאליי על רצועת החוף.

השירות המטאורולוגי העריך כי אזורים בדרום גואנגדונג ובדרום-מזרח מחוז פוג'יאן ימשיכו לסבול מגשמים כבדים ורוחות סוערות. גם בטאיוואן דיווחה הרשות המטאורולוגית על משקעים כבדים בדרום האי ובמזרחו.

הסופה מגיעה בהמשך לגל סופות קטלני באזור: מוקדם יותר החודש פגע בסין טייפון 'באווי', שהוביל לפינוים של יותר מ-2 מיליון איש, וטייפון 'מאיסאק' היכה בדרום המדינה.

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!