
מינהל הדלק והגז במשרד האנרגיה והתשתיות הודיע כי בחצות הלילה שבין שבת לראשון (2 באוגוסט) יעלו מחירי הדלק.
המחיר המרבי לליטר בנזין 95 אוקטן נטול עופרת בשירות עצמי, כולל מע"מ, יעלה ל-8.09 שקלים לליטר, עלייה של 61 אגורות לעומת העדכון הקודם. התוספת עבור שירות מלא תישאר ללא שינוי ותעמוד על 25 אגורות לליטר.
מנהלת מינהל הדלק והגז במשרד האנרגיה והתשתיות, בת שבע אבוחצירה, מסרה כי ההתייקרות נובעת מעלייה חדה של כ-22% במחירי הבנזין בשווקים הבינלאומיים, על רקע עליית מחירי הנפט והחששות מפגיעה באספקת הנפט וביציבות שוק האנרגיה העולמי. התחזקות של כ-1.9% בשער הדולר תרמה גם היא לעליית המחיר.
לדברי אבוחצירה, לאחר עלייה של 1.03 שקלים לליטר באפריל ועלייה נוספת של 2 אגורות במאי, נרשמה ביוני וביולי ירידה מצטברת של 59 אגורות לליטר. כעת, בעקבות ההתפתחויות בשוק האנרגיה העולמי, מחיר הדלק עולה שוב.