דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום חמישי י"ד באלול תשפ"ו 27.08.26
28.5°תל אביב
  • 27.7°ירושלים
  • 28.5°תל אביב
  • 28.8°חיפה
  • 28.2°אשדוד
  • 25.6°באר שבע
  • 33.3°אילת
  • 29.1°טבריה
  • 26.1°צפת
  • 28.2°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
בריאות

מחסור חמור: מד"א קורא לציבור להגיע ולתרום דם באופן מיידי

כדי לשמור על מלאי דם תקין ולהבטיח אספקה רציפה של מנות דם, נדרשים מדי יום כ-1,200 תורמים | מנכ"ל מד"א, אלי בין: "התרומה של כל אחד ואחת מהציבור יכולה להיות ההבדל בין חיים למוות עבור חולה סרטן, יולדת, פצוע קשה או ילד הזקוק לטיפול מציל חיים"

אמבולנס טיפול נמרץ של מגן דוד אדום (צילום: Jose HERNANDEZ Camera 51 / Shutterstock.com)
אמבולנס טיפול נמרץ של מגן דוד אדום (צילום: Jose HERNANDEZ Camera 51 / Shutterstock.com)
דבר
צרו קשר עם המערכת:

מגן דוד אדום יצא היום (רביעי) בקריאה לציבור להגיע באופן מיידי לתחנות התרמת הדם ברחבי הארץ ולתרום דם, בעקבות מחסור חמור במנות דם. כדי לשמור על מלאי דם תקין ולהבטיח אספקה רציפה של מנות דם מצילות חיים, נדרשים מדי יום כ-1,200 תורמי דם שיגיעו לתרום.

סמנכ"ל רפואה ושירותי הדם במד"א, ד"ר רפאל סטרוגו: "מלאי הדם בישראל חייב להיות זמין בכל רגע נתון. מדי יום אנו מספקים מנות דם ומרכיבי דם לכלל בתי החולים בארץ ולצה"ל, עבור אלפי מטופלים הזקוקים להן.

"בתקופת הקיץ אנו חווים ירידה משמעותית במספר תורמי הדם, בעוד שהצורך במנות דם נמשך ללא הפסקה. כל מנת דם הנתרמת היום עשויה להציל חיים כבר מחר. אני קורא לציבור להגיע לתחנות ההתרמה ולהירתם למשימה הלאומית של הצלת חיים".

מנכ"ל מד"א, אלי בין: "דם אי אפשר לייצר, אי אפשר לייבא ברגע האמת, ואי אפשר להחליף. התרומה של כל אחד ואחת מהציבור יכולה להיות ההבדל בין חיים למוות עבור חולה סרטן, יולדת, פצוע קשה או ילד הזקוק לטיפול מציל חיים. אני קורא לכל מי שיכול, הקדישו כמה דקות, הגיעו לתרום דם והיו שותפים להצלת חיים".

למידע על מיקומי התרמות דם ברחבי הארץ ולקביעת תור לתרומה: https://www.mdais.org/blood-donation

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!