דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום רביעי כ' באלול תשפ"ו 02.09.26
31.1°תל אביב
  • 30.7°ירושלים
  • 31.1°תל אביב
  • 30.7°חיפה
  • 31.1°אשדוד
  • 33.6°באר שבע
  • 39.2°אילת
  • 36.8°טבריה
  • 31.5°צפת
  • 31.9°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
בעולם

לפחות 111 הרוגים ברעידת אדמה בעוצמה 7.4 במערב קולומביה

הרעש העוצמתי הורגש גם באקוודור, בפנמה ובבירה בוגוטה | צוותים ותושבים מחלצים לכודים מבין ההריסות | נשיא קולומביה הנכנס: "אתם לא לבד, המדינה פועלת"

הרס מרעידת האדמה בקאלי, קולומביה (צילום: Santiago Saldarriaga)
הרס מרעידת האדמה בקאלי, קולומביה (צילום: Santiago Saldarriaga)

רעידת אדמה בעוצמה 7.4 היכתה היום (שני) במערב קולומביה, גרמה למותם של לפחות 111 בני אדם, לכדה תושבים תחת הריסות מבנים שקרסו ואילצה רבים לנוס מבתיהם, גם בבירה בוגוטה.

מוקד הרעש נרשם בסן חוסה דל פאלמאר, עיירה בת כ-4,800 תושבים במחוז צ'וקו, כ-400 קילומטרים ממערב לבוגוטה, כך דיווחו המכונים הגיאולוגיים של ארה"ב (USGS) ושל קולומביה. המכון האמריקאי הוסיף כי הרעש התרחש בעומק של 107 קילומטרים. הרעידה הורגשה גם באקוודור ובפנמה השכנות, אך שם דווח על נזק מזערי בלבד.

גורמים רשמיים במדינה אישרו כי לפחות 18 בני אדם נהרגו בעיר פריירה, שניים בעיר מניסאלס, ו-27 נוספים במחוז ואיה דל קאוקה – שם ממוקמת קאלי, העיר השלישית בגודלה בקולומביה. מושל המחוז דיווח כי עם ההרוגים באזור נמנים שלושה ילדים לפחות.

ערי המערב חרבות: הטיסות הושבתו, חשש מרעשי משנה

הזעזוע הותיר הרס רב בערים שונות ברחבי מערב המדינה, ובהן פריירה, קיבדו, קאלי ומניסאלס. תושבים וצוותי חילוץ סורקים את הריסות המבנים שקרסו, תחת חשש כבד של הרשויות מפני רעשי משנה. שר הפנים של קולומביה אמר כי יותר מ-20 רשויות מקומיות ברחבי המדינה נפגעו מהאירוע.

חורחה מונקאיו, נהג מונית בן 64 מקאלי, סיפר כי ראה ענני אבק עולים מרחבי העיר מביתו שבמהר, כשבניינים קרסו. תושבים וכוחות הצלה בעיר ממשיכים לחפש ניצולים בין ההריסות. "כל הבית שלי רעד, מעולם לא חוויתי רעידת אדמה עוצמתית כזו", אמר. "אנחנו מודים לאלוהים שאנחנו בחיים".

השירות הגיאולוגי של קולומביה אמר כי מדובר ב"רעידת האדמה החזקה ביותר שנרשמה במדינה בעשור האחרון", וכי אחריה נרשמו שני רעשי משנה בעוצמות של 2.8 ו-4.8. הרשויות דיווחו גם על השבתת הטיסות בשדות התעופה של מניסאלס, קיבדו, ארמניה, קרטגו, בואנוונטורה ופריירה.

הרס בבתי הנתיבות ובכנסיות: "מבנים רבים קרסו"

האסון הותיר תושבים רבים במדינה האנדית חרדים, במיוחד לאחר שתי רעידות אדמה רצופות שהחריבו את ונצואלה השכנה בשלהי יוני, הרסו מאות מבנים וגבו את חייהם של יותר מ-5,000 בני אדם. משפחות נואשות בוונצואלה ממשיכות לחפש בין החורבות אחר גופות יקיריהן.

בפריירה, תמונות וסרטונים שפורסמו בתקשורת המקומית הציגו חלקים מנמל התעופה קורסים על נוסעים שתפסו מחסה בחרדה ובצעקות, ואנשים הנמלטים בפאניקה בין ההריסות. ראש עיריית פריירה, מאוריסיו סלסאר, אמר לתחנת רדיו מקומית כי לפחות 18 בני אדם נהרגו ורבים נוספים לכודים תחת המבנים שקרסו.

בעיר הסמוכה מניסאלס, השוכנת באזור ההררי של גידולי הקפה, קרס אחד ממגדלי הקתדרלה הניאו-גותית ונפל על ספינת הכנסייה. ראש עיריית מניסאלס, חורחה אדוארדו רוחאס, אמר כי שני בני אדם נהרגו בעיר וביקש מהתושבים להישאר מחוץ למבנים מחשש לרעשי משנה.

הרשויות במחוז הכפרי צ'וקו, מוקד הרעש, דיווחו על נפגעים ונזק למבנים בבירת המחוז, אך סיפקו פרטים מעטים בלבד. בקאלי, עיר בת שני מיליון תושבים, אמר ראש העיר אלחנדרו אדר כי תושבים לכודים בלפחות 19 מבנים שקרסו.

הנשיא הנכנס: "המדינה נוכחת ופועלת"

רעידות אדמה קלות, המכונות בשפת המקום 'טמבלורס' (Temblores), הן מחזה נפוץ במרכז קולומביה ובמערבה, אך רעשים מעל עוצמה 6 נחשבים נדירים. ב-1999, רעידת אדמה בעוצמה 6.2 סמוך לעיר ארמניה גבתה את חייהם של יותר מ-1,100 בני אדם.

נשיא קולומביה הנכנס, אבלרדו דה לה אספרייה, הבהיר כי לקח באופן אישי את הפיקוד על מענה הממשלה למצב החירום בסן חוסה דל פאלמאר בעקבות הרעש. "אתם לא לבד", אמר לתושבים, "המדינה נוכחת ופועלת".

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!