דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום רביעי כ' באלול תשפ"ו 02.09.26
28.4°תל אביב
  • 22.6°ירושלים
  • 28.4°תל אביב
  • 26.8°חיפה
  • 28.8°אשדוד
  • 26.4°באר שבע
  • 34.5°אילת
  • 28.7°טבריה
  • 26.1°צפת
  • 27.8°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
בעולם

החיפושים אחר האם ובתה בווינה: במשטרה מעריכים שלא נחטפו

מלי יהלומי (50) ובתה ליאל (23) מנותקות קשר מאז יום שישי האחרון | שגרירות ישראל בווינה קראה לציבור לסייע באיתורן | גורמים רשמיים: המקרה אינו מוגדר כביטחוני; נבדקת גם האפשרות שעזבו מרצונן, ובמשטרה יש אינדיקציות לכך שלא נחטפו

ליאל יהלומי (מימין) ואימה מלי יהלומי (צילום: עמוד הפייסבוק של שגרירות ישראל בווינה)
ליאל יהלומי (מימין) ואימה מלי יהלומי (צילום: עמוד הפייסבוק של שגרירות ישראל בווינה)
אוריאל לוי
אוריאל לוי
כתב לענייני חוץ
צרו קשר עם המערכת:

שגרירות ישראל בווינה פרסמה אתמול (שלישי) הודעה הקוראת לציבור לסייע באיתור מלי יהלומי (50) ובתה ליאל יהלומי (23), שתי מנותקות קשר ישראליות. הלילה (בין שלישי לרביעי) הן היו אמורות לטוס מפראג חזרה לישראל, אולם לא הגיעו לטיסה. הן לא נראו מאז יום שישי, וגם הטלפונים שלהן לא זמינים. גורמים רשמיים אמרו ל'דבר' כי המקרה אינו מוגדר כביטחוני, וכי לפי שעה שב"כ והמוסד לא מעורבים במאמצי האיתור.

מלי וליאל יהלומי נחתו בפראג ב-4 באוגוסט, וביום שישי, 7 באוגוסט, שלחו למשפחתן סרטון מווינה. משה יהלומי, אחיה של מלי, אמר הבוקר (רביעי) כי "המצב מן הסתם לא טוב כל כך. ביום שישי יצא לנו לדבר איתן בפעם האחרונה, והן היו בסדר גמור. הן אמרו שהן נמצאות בדירה בווינה ושהכול תקין. הן לא שיתפו אותנו בהמשך התוכניות שלהן". לדבריו השתיים נהגו לטייל יחד בחו"ל ותמיד שמרו על קשר עם משפחתן.

השתיים גם הזמינו ארוחה בבית חב"ד בווינה, ולא הגיעו לאסוף אותה. לדברי האח, "כרגע אין שום דבר חדש מהחקירה. אנחנו בקשר עם הקונסוליה בווינה ובפראג ועם משטרת מרחב מודיעין, ויעדכנו אותנו אם יש חדש".

ראובן טימסית, שליח חב"ד בווינה, סיפר היום ברשת ב' של 'כאן': "לצערי עדיין אין שום קצה חוט. כל הרשויות המקומיות כאן על הרגליים. זה מאוד מדאיג, במיוחד מאז שהן בעצם לא עלו לטיסה חזרה לארץ".

אלינור רודניק, אחותה של מלי יהלומי, אמרה לחדשות 12 כי המשפחה המתינה לצאת השבת כדי לשאול את מלי מה שלומן, אולם לא קיבלה תשובה: "ביום ראשון בתשע וחצי בבוקר סימסתי ויש וי אחד בוואטסאפ, עד היום".

הקונסול הישראלי בווינה יצר קשר עם הנהלת מלון שבו שהו ועם בית חב"ד המקומי בניסיון לקבל מידע. "אני בקשר באופן ישיר עם הקונסול ברמת עדכון שוטפת", סיפרה רודניק. השתיים לא דיווחו ביום שישי על כל חשד או אירוע חריג. לבקשת המשפחה, חברת האיתור והחילוץ 'מגנוס' הצטרפה למאמצי האיתור של השתיים.

משה יהלומי הודיע שהמשפחה פתחה בקמפיין מימון המונים, בבקשה לתרומות לסיוע בהוצאות החיפושים, שלדבריו הולכות וגדלות. "אנחנו פונים אליכם בשעת חירום משפחתית קשה", נכתב בדף גיוס ההמונים, "מלי וליאל מנוסות בנסיעות לחו״ל, יודעות להסתדר ונוהגות לעדכן את הקבוצה המשפחתית או לשמור על קשר עם האם והסבתא. ניתוק הקשר הפתאומי והחריג מדאיג אותנו מאוד".

לפי המשפחה, "אנחנו זקוקים למשאבים כדי להרחיב ולהאיץ את מאמצי האיתור בווינה – לרבות סיוע מקצועי מקומי, נסיעות, תרגום, לוגיסטיקה והוצאות חירום הנדרשות לחיפוש. כל שעה חשובה".

בהמשך, במסגרת החקירה נבדקה גם האפשרות שהשתיים עזבו את המקום מרצונן. מבדיקות המשטרה עד כה עולה כי קיימות אינדיקציות שלפיהן השתיים לא נחטפו.

נוסף לכך, נבחנת גם אינדיקציה שלפיה נתוני המיקום נמחקו מהטלפונים הניידים שלהן, וכן נבדק אם השתיים הצטיידו בסכום כסף משמעותי במזומן.

הרשויות קוראות לכל מי שברשותו פרטים רלוונטיים ליצור קשר מיידי עם בני המשפחה, עם המשטרה המקומית באוסטריה, או ישירות דרך קו החירום של שגרירות ישראל בווינה שמספרו 43-676-3672304+.

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!