
שר הביטחון ישראל כ"ץ ושר ההגנה של הונדורס, אנריקה רודריגס בורצ’רד, חותמים על מזכר הבנות להעמקת שיתוף הפעולה הביטחוני בין מדינת ישראל לרפובליקת הונדורס (צילום: משרד הביטחון)
אור גואטה
כתב ביטחוני-מדיני
צרו קשר עם המערכת:
עדכון אחרון: 16.08.2026 | 16:52
שר הביטחון ישראל כ"ץ חתם היום (ראשון) עם שר ההגנה של הונדורס, אנריקה רודריגס בורצ’רד, על מזכר הבנות (MOU) להעמקת שיתוף הפעולה הביטחוני בין מדינת ישראל לרפובליקת הונדורס.
טקס החתימה התקיים במסגרת ביקור רשמי של משלחת בכירה מטעם משרד ההגנה של הונדורס בישראל, במעמד מנכ"ל משרד הביטחון, אלוף (מיל׳) אמיר ברעם, הסגן הבכיר לראש האגף הביטחוני-מדיני, נספחת ההגנה של ישראל להונדורס ובכירים נוספים ממשרדי הביטחון וההגנה של שתי המדינות.
שר הביטחון ישראל כ"ץ ושר ההגנה של הונדורס, אנריקה רודריגס בורצ’רד, חתמו על מזכר הבנות להעמקת שיתוף הפעולה הביטחוני בין מדינת ישראל לרפובליקת הונדורס (צילום: משרד הביטחון)
במסגרת הדיאלוג דנו הצדדים במגוון סוגיות אסטרטגיות וביטחוניות משותפות, ובחנו דרכים להרחבת שיתוף הפעולה בין המדינות. המשלחת ההונדורית קיבלה סקירה על האתגרים הביטחוניים והמבצעיים עמם התמודדה ישראל בשנים האחרונות, לרבות הלקחים המרכזיים מהמערכה הרב-זירתית ומההתמודדות עם איומים מתפתחים ומשתנים באזור.
