
הרמטכ"ל אייל זמיר, ערך היום (רביעי) סיור בדרום סוריה וקיים הערכת מצב מבצעית, יומיים לאחר התקיפה הישראלית החריגה של שדה התעופה באזור חאלב, לאחר חודשים ארוכים בהם צה"ל לא תקף בעומק סוריה. לפי הודעת לשכת ראש הממשלה, הסיבה לתקיפה היא נסיגה של המשטר הסורי בראשות א-שרע מהסטטוס קוו, ומתן אפשרות לכוחות טורקים להתפרס סמוך לבסיס חיל האוויר הסורי בעיר חאלב.
במסגרת הסיור, שוחח הרמטכ"ל עם לוחמי המילואים בשטח והביע את הערכתו לפועלם ולעשייתם המבצעית בגזרה. זמיר ביקר גם באוגדה 210 ונפגש עם מפקד פיקוד הצפון, אלוף רפי מילוא, מפקד אוגדה 210, תא"ל יאיר פלאי, מפקד החטיבה המרחבית 474, אל"ם י' ומפקדים נוספים.
"אנחנו פועלים במציאות רב-זירתית, שבה האתגרים משתנים ומתפתחים כל העת – הזירה הסורית היא אחת מהן", קבע הרמטכ"ל, רא"ל אייל זמיר, "אנחנו רואים את המתרחש ועוקבים אחר השינויים בחזית הסורית – עלינו להיערך אליהם בהתאם. לא נאפשר לכוחות עוינים להתבסס בגבולותינו ונדע להפעיל את העוצמה שלנו בצורה מדויקת איפה שצריך ומתי שצריך. עלינו למנוע התפתחות של איומי טרור, ובמקביל למנוע היווצרות של איום צבאי משמעותי על גבולותינו. גם בסוריה יצרנו מרחב הגנה קדמי המהווה חיץ בחזית היישובים ובו כוחותינו פועלים".
לדברי הרמטכ"ל, "אנחנו עדיין מצויים במלחמה רב זירתית, דרוכים ופועלים בכלל הזירות – הסלמה יכולה להתפתח בכל אחת מהן ועלינו להיות בכוננות מתמדת לכך".
זמיר שיבח את פעילות האוגדה ואת כוחות המילואים: "פגשתי כאן גדוד מילואים איכותי ומקצועי, אנשי מילואים שעשו מאות ימים מתחילת המלחמה. גויסתם לתקופה ארוכה, אני מודע לעומס הרב שמונח על כתפיכם, מעריך את עשייתכם ופועל רבות בכדי להקל את הנטל, עליכם ועל משפחותיכם. עם ישראל כולו חב לכם רבות".