
עופר וינטר צפוי להכריז על הקמת מפלגה ביום שלישי הקרוב, באירוע שיתקיים במרכז 'שלוה' בירושלים, ולשים קץ לחרושת השמועות סביב המצטרפים החדשים למפלגתו.
אחרי חודשים שבהם וינטר מתחמם על הקווים, צפויים לחבור אליו העיתונאית נטעלי שם טוב, פעיל ההסברה יוסף חדאד, שהבוקר הודיע על סיום תפקידו כמנכ"ל ארגון "יחד ערבים זה לזה" שהקים לפני 8 שנים; והפעילה החברתית תושבת עלי, ללי דרעי, ששכלה את בנה סעדיה ז"ל בלחימה בעזה, ומאז הייתה קול בולט במאבק למען גיוס חרדים.
לפי הצהרותיו של וינטר בחודשים האחרונים, המפלגה צפויה להציג קו ימני מובהק. בין העמדות שהציג: דרישה ל"הכרעה בכלל חזיתות הלחימה", שינוי תפיסת הביטחון ל"צבא ההתקפה לישראל", התנגדות להקמת מדינה פלסטינית ועידוד הגירה של עזתים מרצועת עזה. בנושא גיוס חרדים אמר לאחרונה כי צה"ל צריך להקים פלוגות מותאמות, ולדבריו, "החרדים כבר יבואו בהמוניהם, לא צריך חוק".
באשר למפלגות אחרות שמתמודדות לכנסת, הוא כינה את מפלגת הדמוקרטים "המפלגה המסוכנת ביותר בישראל" ואת מנסור עבאס "השותף הבכיר של גדי אייזנקוט", וטען כי עבאס מעוניין להקים "מדינת טרור פלסטינית דקה מכפר סבא".
וינטר צפוי להודיע על הקמת הרשימה החדשה פחות מ-3 שבועות לפני סגירת הרשימות לכנסת. אם לקראת 9 בספטמבר יתברר שאינו צפוי לעבור את אחוז החסימה, הוא ייאלץ להחליט אם ללכת עד הסוף ולהסתכן ב"שריפת קולות" לימין, או לחבור לאחת ממפלגות הימין הקטנות כמו 'האחדות' של גלעד ארדן, 'נעם לישראל' של אבי מעוז או 'זהות' של משה פייגלין. ייתכן שיחליט להתאחד עם מפלגות קיימות באוריינטציה שעשויה להתאים יותר לוינטר עצמו, כמו 'הציונות הדתית' של בצלאל סמוטריץ' או 'עוצמה יהודית' של איתמר בן גביר.
מטעמו של וינטר נמסר בנוגע לשמות שעלו בהקשר למפלגתו: "סבלנות".
