דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום שלישי י"ב באלול תשפ"ו 25.08.26
30.6°תל אביב
  • 31.2°ירושלים
  • 30.6°תל אביב
  • 30.2°חיפה
  • 30.9°אשדוד
  • 35.3°באר שבע
  • 41.5°אילת
  • 35.8°טבריה
  • 31.2°צפת
  • 32.2°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
בעולם

פקיסטן: "התקדמות משמעותית" בשיחות עם איראן על פתיחת הורמוז וסיום המלחמה

מפקד צבא פקיסטן עאסם מוניר נועד בטהרן עם בכירי ההנהגה האיראנית, לאחר ששוחח עם נשיא ארה"ב דונלד טראמפ | לפי רויטרס, השיחות עסקו במניעת הסלמה אזורית, בפתיחת מצר הורמוז ובהגעה להסדר מדיני שיביא לסיום מהיר של הלחימה

יו"ר הפרלמנט האיראני וראש צוות המשא ומתן, מוחמד באקר קאליבאף, בפגישה עם מפקד צבא פקיסטן, פילדמרשל עאסם מוניר, בטהראן (צילום: Mahmoud Hosseini/ICANA via AP)
יו"ר הפרלמנט האיראני וראש צוות המשא ומתן, מוחמד באקר קאליבאף, בפגישה עם מפקד צבא פקיסטן, פילדמרשל עאסם מוניר, בטהראן (צילום: Mahmoud Hosseini/ICANA via AP)
אוריאל לוי
אוריאל לוי
כתב לענייני חוץ
צרו קשר עם המערכת:

פקיסטן ואיראן השיגו "התקדמות משמעותית" בשיחות שנערכו בטהרן בניסיון לצמצם את ההסלמה ולהתקדם לעבר הסדר שיביא לסיום המלחמה בין איראן לארה"ב וישראל, כך אמר היום (שלישי) שר הפנים הפקיסטני מוחסין נקווי.

השיחות התקיימו במהלך ביקורו של מפקד צבא פקיסטן, פילדמרשל עאסם מוניר, בטהרן. לפי הודעת הצבא הפקיסטני, הצדדים דנו ב"צעדים למניעת הסלמה נוספת, פתיחה מחדש של מצר הורמוז וחתירה לסיום מהיר של הסכסוך בהסדר מדיני מוסכם". הם דנו גם בדרכים לקדם שלום אזורי ולהגיע להסדר באמצעות משא ומתן.

נקווי, שהתלווה למוניר בביקור, אמר כי נשיא איראן מסעוד פזשכיאן הציג את עמדת ממשלתו וכי בין הצדדים התקיימו חילופי דברים "בונים מאוד". הבית הלבן ומחלקת המדינה האמריקאית לא הגיבו מיד לפניות רויטרס בנושא.

מוניר שוחח עם טראמפ לפני נסיעתו לטהרן

הביקור התקיים לאחר שמוניר שוחח בשבוע שעבר עם נשיא ארה"ב דונלד טראמפ. שלושה מקורות פקיסטניים אמרו לרויטרס כי השיחה נערכה לקראת נסיעתו של מוניר לטהרן, ואחד מהם אמר כי הבקשה המרכזית מצד ארה״ב הייתה שפקיסטן תנצל את השפעתה כדי לעודד את איראן לחזור למשא ומתן.

לפי שני מקורות, השיחה בין טראמפ למוניר התקיימה ביוזמת נשיא ארה"ב. הבית הלבן לא אישר את דבר קיומה, ולא נמסר בפירוט על מה שוחחו השניים.

פקיסטן מילאה בחודשים האחרונים תפקיד מרכזי בתיווך בין ארה"ב לאיראן. מאמצי התיווך שלה הובילו ביוני להסכם ביניים, שנודע כ"מזכר איסלאמאבאד", אך ההסכם קרס בהמשך על רקע התחדשות הלחימה.

ברקע השיחות, טראמפ הזהיר בשבוע שעבר מפני השלכות כלכליות על כל מדינה שתספק לאיראן "כל סוג של גלגל הצלה", כחלק מהמאמץ האמריקאי להגביר את הלחץ על טהרן. איראן מצדה איימה לעצור את יצוא הנפט מהמפרץ.

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!