
ארה"ב תקפה שלוש מיכליות נפט איראניות, לאחר שספינות צי שלה הותקפו בטילים בליסטיים – כך הודיע צבא ארה"ב היום (שבת). צבא ארה"ב הזהיר כי "אם יהיה צורך בכך, נשמיד את צי הנפט המוגבל והחשוף של איראן". מומחים הגדירו את האירוע כהסלמה מסוכנת, לאחר שהתקיפה ימית קודמת של איראן הייתה נגד אוניות מסחריות ולא צבאיות.
התקיפות, יום לאחר שנשיא ארצות הברית דונאלד טראמפ ניסה לצמצם את העימות כ"תפוחי אדמה קטנים", הן צעד נוסף לעבר לחימה, לאחר שישה חודשים של עימותים נקודתיים, הפסקות וחוזר חלילה, שהחלה בתקיפה של ארצות הברית וישראל ב-28 בפברואר. שני הצדדים ניסו לגרום פגיעות צבאיות וכלכליות, והמו"מ שהחל בתום הפסקת האש התמוטט.
לפי הודעת הצבא, נושאת מטוסים ומשחתת אמריקניות חמקו מ"התקפות נרחבות איראניות ללא התגרות" בזמן שסיירו באזור, ואף איש צוות אמריקני לא נפגע. לא היה ברור מתי נורו הטילים האיראניים. ההצהרה אמרה ששתי מיכליות נפט אמריקניות "שותקו לצמיתות" והשלישית הושמדה. ההצהרה הגדירה את המיכליות כחלק מרשת צללים שמסייעת לממן את משמרות המהפכה באיראן ואת השלוחות החמושות שלהם באזור.
הטלוויזיה הממלכתית באיראן הודיעה מאוחר יותר שאיראן ירתה לעבר שלוש מיכליות נפט ושלושה כלי שיט אמריקניות בתגובה לתקיפות של ארה"ב – מידע שלא ניתן לאמת באופן מיידי. עוד דווח בטלוויזיה האיראנית שדובר מטעם מפקדת הכוחות המאוחדים של איראן הזהיר שהתקיפות נגד כלי שיט צבאיים של ארה"ב יחמירו, אם היא תמשיך להתערב בשיט האיראני.