
זירת הפיגוע בשומרון (צילום: תיעוד מבצעי מד"א)
אור גואטה
כתב ביטחוני-מדיני
צרו קשר עם המערכת:
עדכון אחרון: 07.09.2026 | 11:01
בן 20 נפצע היום (שני) באורח בינוני-קשה בפיגוע דקירה בחוות מעוז בשומרון. על פי צה"ל, מחבל חמוש בסכין דקר אזרח ישראלי ונמלט מהמקום. כוחות צה"ל רבים קפצו למרחב ופתחו במרדף אחריו. כתר הוטל על הכפרים במרחב. אזור אריאל חסום לתנועה מכל הכיוונים.
הפצוע, שסובל מפציעות חודרות בגב, בראש ובחזה. במהלך הטיפול בו, הוא שחזר: "מחבל פלסטיני הגיע עם רכב מסחרי לחווה, שאל איפה הנשק שלי, ולאחר מכן ירד עם סכין, התנפל עלי, ודקר אותי כמה פעמים וברח".
חובשים ופרמדיקים של מד"א בשיתוף כוח רפואה של צה"ל העניקו טיפול רפואי לפצוע ופינו אותו לבית החולים בילינסון. חובש רפואת חירום אביאל ממליה סיפר: "כשהגענו למקום ראינו צעיר כבן 20 בהכרה מלאה, עם מספר פצעי דקירה בגופו. הענקנו לו טיפול רפואי ראשוני יחד ים כוח רפואה של צה"ל והוא פונה לבית החולים כשמצבו בינוני עד קשה".
