דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום שלישי כ"ו באלול תשפ"ו 08.09.26
31.5°תל אביב
  • 32.0°ירושלים
  • 31.5°תל אביב
  • 30.7°חיפה
  • 31.5°אשדוד
  • 36.0°באר שבע
  • 39.4°אילת
  • 35.9°טבריה
  • 31.3°צפת
  • 33.0°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
פוליטי מדיני

אלוף במיל' יוסי בכר, לשעבר מפקד אוגדת עזה, מצטרף לרשימת הציונות הדתית לכנסת

תושב קיבוץ בארי, שכיהן בין היתר כמפקד אוגדת עזה וחטיבת הצנחנים ונלחם בקיבוץ ב-7 באוקטובר, יצטרף לרשימת המפלגה | בכר: "אני נקרא היום אל הדגל להמשיך את השליחות הלאומית גם בזירה הציבורית"

בצלאל סמוטריץ', שר האוצר, שר במשרד הביטחון ויו"ר הציונות הדתית (צילום: יוסי אלוני/פלאש90)
בצלאל סמוטריץ', שר האוצר, שר במשרד הביטחון ויו"ר הציונות הדתית (צילום: יוסי אלוני/פלאש90)
אור גואטה
אור גואטה
כתב ביטחוני-מדיני
צרו קשר עם המערכת:

יו"ר הציונות הדתית, שר האוצר בצלאל סמוטריץ', הודיע היום על צירופו של אלוף במיל' יוסי בכר לרשימת המפלגה לכנסת ה-26. בכר, תושב קיבוץ בארי, מילא לאורך שירותו שורה של תפקידי פיקוד בכירים בצה"ל.

בין היתר שימש בכר כמפקד הגיס המטכ"לי, מפקד אוגדת עזה, מפקד עוצבת הגליל ומפקד חטיבת הצנחנים. בבוקר שבעה באוקטובר יצא מביתו בבארי, נלחם במשך שעות במחבלי חמאס וסייע בהגנה על תושבי הקיבוץ. בהמשך המלחמה שירת כסגן מפקד פיקוד הדרום והשתתף בתכנון ובפיקוד על הלחימה ברצועת עזה.

סמוטריץ' בירך על הצטרפותו ואמר כי בכר מביא עמו "ניסיון ביטחוני עשיר, מנהיגות מוכחת ואהבת הארץ". לדבריו, "הצטרפותו היא בשורה גדולה לציונות הדתית ולמדינת ישראל. אנחנו מחברים את קדומים ובארי ובונים את רצועת הביטחון של ישראל".

בכר אמר כי לאחר עשרות שנים של שירות צבאי הוא מבקש להמשיך את פעילותו גם בזירה הציבורית. "אני נקרא היום אל הדגל להמשיך את השליחות הלאומית גם בזירה הציבורית", אמר. לדבריו, הוא מצטרף לציונות הדתית מתוך אמונה בדרכה ובהנהגת סמוטריץ'.

"אני מתגייס כדי לדאוג שאף משפחה בישראל לא תעבור את מה שעברה משפחת בכר בבארי בשבעה באוקטובר", הוסיף.

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!