דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום ראשון כ"ג בתשרי תשפ"ז 04.10.26
24.0°תל אביב
  • 18.4°ירושלים
  • 24.0°תל אביב
  • 23.2°חיפה
  • 24.9°אשדוד
  • 22.6°באר שבע
  • 29.0°אילת
  • 23.8°טבריה
  • 17.8°צפת
  • 23.4°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
בחירות 2026

עתירות לוועדת הבחירות בדרישה לפסילת עוצמה יהודית, רע"ם, המשותפת והדמוקרטים

בקשות פסילה אישיות הוגשו גם נגד התמודדותם של עופר כסיף (המשותפת), מנסור עבאס (רע"ם) וכל חברי עוצמה יהודית | ועדת הבחירות, שמורכבת מנציגי המפלגות, תדון בבקשות - ועל החלטותיה ניתן לערער לבג"ץ

יו"ר עוצמה יהודית, איתמר בן-גביר בכנס תמיכה (צילום: יונתן זיידל)
יו"ר עוצמה יהודית, איתמר בן-גביר בכנס תמיכה (צילום: יונתן זיידל)
אור גואטה
אור גואטה
כתב ביטחוני-מדיני
צרו קשר עם המערכת:

לוועדת הבחירות המרכזית לכנסת הוגשו היום (שני) בקשות לפסילת רע"מ, הרשימה המשותפת, הדמוקרטים, עוצמה יהודית, לצד בקשות פסילה אישיות לחברי הכנסת מנסור עבאס (רע"ם), עופר כסיף (המשותפת) וכל מתמודדי עוצמה יהודית.

הליך הפסילה

  • עד מחר (שלישי) ב-22:00 ניתן להגיש לוועדת הבחירות בקשה לפסילת מועמד או רשימה שנרשמו ביום הראשון וביום השני של הרישום לבחירות, בהתאמה.
  • ועדת הבחירות בראשות השופט העליון נעם סולברג תתכנס לדון בבקשות ותחליט אם לפסול מועמד או רשימה.
  • ניתן לערער על החלטת הוועדה לבית המשפט העליון שיכריע.

הליכוד נגד רע"מ

מפלגת הליכוד הגישה היום בקשה לוועדת הבחירות למנוע את השתתפותה של רע"מ בבחירות. בבקשה נטען כי רע"מ תומכת במאבק מזוין של חמאס נגד ישראל ושוללת את קיומה של ישראל כיהודית ודמוקרטית.

עוצמה יהודית נגד רע"מ

מפלגת עוצמה יהודית דרשה לפסול את מפלגת רע"ם ואת היו"ר עבאס. בהודעת עוצמה יהודית נכתב: "את הזאב שבעור של כבש יש להעיף מכנסת ישראל. מנסור עבאס ואנשיו מחבלים תומכי חמאס". בבקשת עוצמה יהודית נטען כי רע"מ "שוללת את קיומה של ישראל כמדינה יהודית ותומכת במאבק מזוין של מדינות אויב וארגוני טרור נגדה", ועלתה דרישה מהשופט סולברג "לחשוף את החקירות של השב"כ והמשטרה נגד רע"מ, מנסור עבאס והעמותות תחתיו".

מכון 'זולת' נגד עוצמה יהודית ואיתמר בן גביר

ארגון 'זולת' עתר היום לוועדה לפסול את רשימת עוצמה יהודית ובן גביר, את חברות הכנסת לימור סון הר-מלך וטלי גוטליב ואת המועמד מטעם הרשימה חנמאל דורפמן.

לבקשת פסילת עוצמה יהודית, שלה שותפים גם השרים לשעבר משה יעלון, עומר בר-לב ויעל גרמן, פרופ' פרנסס רדאי ויורם בן זאב, נטען כי בן גביר, סון הר מלך ודורפמן הם ממשיכי דרכה של תנועת 'כך': "המשיבים אינם מסתירים את תמיכתם העמוקה ברב כהנא, ומחויבותם העמוקה לרעיונותיו הגזעניים", נכתב. עוד נטען כי התבטאויותיהם "מעידות כאלף עדים על ההסתה לגזענות ועל הביזוי המכוון והליבוי השיטתי של איבה ומדנים שיוצרים המשיבים כלפי האוכלוסייה הערבית. כל זאת באופן מתמשך וכאשר מדובר על חלק אינהרנטי ומהותי במשנתם של המשיבים.

הדמוקרטים נגד עוצמה יהודית

מפלגת הדמוקרטים דרשה לפסול את מפלגת עוצמה יהודית ואת שמונת מועמדיה מהתמודדות בבחירות לכנסת ה-26. הבקשה שהגיש יועמ"ש המפלגה, עו"ד עומרי שגב מתבססת על שתי עילות: פגיעה בדמוקרטיה ושלילת קיומה של מדינת ישראל כמדינה דמוקרטית ובגין הסתה לגזענות.

מנכ"ל הדמוקרטים, עומר לובטון גרנות: "דמוקרטיה חפצת חיים חייבת להגן על עצמה מפני כוחות אנטי-דמוקרטיים שמבקשים להשתמש בכלים שהיא מעניקה להם כדי להרוס אותה מבפנים. כלוחמי דמוקרטיה גאים שנושאים את דגל ישראל כיהודית ודמוקרטית, לא נאפשר להם לעשות זאת. בניגוד למחריבי הדמוקרטיה אשר מבקשים לפרק את יסודות קיומנו, מפלגת הדמוקרטים ניצבת כחומה בצורה בחזית המאבק. אנו קוראים לוועדת הבחירות המרכזית למתוח קו אדום ובוהק, ולפסול את הרשימה הגזענית והמסוכנת הזו לאלתר".

ישראל ביתנו נגד עופר כסיף

ח"כ עודד פורר, יו"ר סיעת ישראל ביתנו, דרש לפסול את ח"כ עופר כסיף מהרשימה המשותפת מהתמודדות לכנסת ה-26. פורר כתב בעתירה: "כסיף הצהיר ש'אין דבר כזה טרור נגד חיילים', הגדיר מי שפוגע בחיילי צה"ל 'לוחמי גרילה' ו'לוחמי חופש', קבע כי לפלסטינים יש זכות להשתמש באמצעים מזוינים נגד הכיבוש, חתם על העצומה שתמכה בתביעת דרום אפריקה נגד ישראל בהאג, קרא לחיילי צה"ל לסרב לפקודות במהלך המלחמה וסירב להגדיר את חמאס כארגון טרור".

עוצמה יהודית ואיתמר בן גביר נגד הדמוקרטים

מפלגת עוצמה יהודית ובן גביר הגישו לוועדת הבחירות המרכזית בקשה לפסול את רשימת הדמוקרטים בראשות יאיר גולן מלהתמודד בבחירות לכנסת ה-26. הבקשה הוגשה בהתאם לסעיף 7א לחוק יסוד: הכנסת, בשל שתי עילות פסילה: הסתה לגזענות ושלילת קיומה של מדינת ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית.

בבקשה מפורט צבר ראיות של אמירות והתבטאויות נגד הציבור החרדי והמתיישבים. בין היתר, גולן כינה את המתיישבים בחומש "תתי אדם", וכן התבטא ביחס לציבור החרדי כ"אוכלוסייה טפילה". הבקשה כוללת גם התייחסויות לעמדותיו בנושאי עבודה, מיסוי, לימודי ליבה וחילון.

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!