
נבחרת ישראל בטניס כיסאות גלגלים בקטגוריית הקוואד זכתה הלילה (בין שישי לשבת) במדליית הארד באליפות העולם המתקיימת בארצות הברית. הישראלים גברו 1:2 על נבחרת צ'ילה במפגש דרמטי, בדרך למדליה.
הנבחרת כללה את נועם גרשוני, מדליסט הזהב הפראלימפי מלונדון 2012, שחזר להתחרות במטרה לסייע לנבחרת, את גיא ששון, מדליסט ממשחקי פריז 2024 המדורג במקום השלישי בעולם, ואת רועי אברג'יל, שעד לפציעה היה כדורגלן פעיל ששיחק בין השאר בקבוצת בני יהודה. את הנבחרת מאמן אסי סטוקול.
ישראל ניצחה ברבע הגמר 0:2 את ברזיל, אך הפסידה בחצי הגמר 2:1 לאוסטרליה. במשחק הראשון מול צ'ילה עלה גרשוני מול דייגו פרז ונוצח 6:4, 7:5. לאחר מכן עלה ששון מול פרנסיסקו קאיולף, במשחק שהופסק מספר פעמים בשל תנאי מזג האוויר, ששון ששמר על קור רוח ניצח 1:6, 2:6, והשווה את התוצאה ל-1:1.ההכרעה עברה למשחק הזוגות, שם גברו ששון וגרשוני על פרז וקאיולף בתוצאה 1:6, 3:6, השלימו מהפך של 1:2 והעניקו לישראל את מדליית הארד באליפות העולם.
נבחרת הגברים בקטגוריית האופן (מגבלה קלה יותר מהקוואד) סיימה במקום התשיעי לאחר הפסד 2:0 לארה"ב וניצחון על נבחרת צ'ילה בתוצאה 0:2. מאמן הנבחרת הוא עופר סלע, והנבחרת כוללת את אדם ברדיצ'בסקי, תושב ניר יצחק שבעוטף עזה, סרגיי ליסוב הצעיר ואמיתי ארגמן, לוחם מגלן, שנפצע קשה בימים הראשונים של מלחמת חרבות ברזל.
האליפות התקיימה השנה בסימן 50 שנה להיווסדו של הטניס בכיסאות גלגלים. ראש המשלחת, קובי וינר, ממייסדי הענף בארץ, סיפר: "ממציא הטניס בכיסאות גלגלים, ברד פרקס, האמין שספורטאים עם מגבלה צריכים לצאת ולהתאמן בשמש ולא להישאר באולמות סגורים. הרעיון התקבל בהתלהבות, אם כי בהתחלה התקשו לקבל את החלוקה על פי דרגות נכות". בשנת 2000 הצטרף הענף לאיגוד הטניס הבינלאומי, ובשנת 2004 הגיע הענף לארץ. ווינר, שהיה מאמן טניס שולחן, עבר קורס מאמני טניס וזימן את חלוצי הענף, הטניסאים שרגא וינברג ובועז קרמר, שהפכו כבר במשחקי בייג'ין 2008 למדליסטים פראלימפיים.
