
חמש רשתות הטלוויזיה המשתתפות בקביעות בסבב הסיקור של הבית הלבן – FOX News Media, ABC News, CBS News, CNN ו-NBC News – הודיעו אתמול (שני) כי החליטו להשהות את סיקור הנשיא דונלד טראמפ. זאת לאחר שטראמפ אסר על CNN, MS Now (לשעבר MSNBC) ו-Politico להיכנס לבית הלבן, בטענה כי שלושת הגופים מפרסמים "חדשות כזב" (fake news).
גופי השידור מקיימים ביניהם סבב תורנויות ומשתפים חומרי צילום, ואתמול היה תורה של CNN לשמש כנציגת רשתות התקשורת בבית הלבן. ואולם, צוותו של הנשיא האמריקאי אסר את כניסתו של צוות הצילום. בעקבות זאת הודיעו CNN, MS Now ומגזין Politico כי יגישו תביעת ענק נגד הבית הלבן בטענה להפרת התיקון הראשון לחוקת ארצות הברית, האוסר בין היתר על פגיעה בחופש העיתונות.
חמש רשתות הטלוויזיה פרסמו הודעה שבה התייצבו לצד שלושת גופי התקשורת שהודיעו על התביעה. בהודעה נכתב כי "לציבור יש אינטרס חיוני בקבלת מידע מדויק ובלתי-תלוי על הממשל שלו. אסור לאף ממשל להגביל ארגון חדשות בשל התנגדותו לאופן הסיקור שלו". על ההודעה המשותפת חתומה גם פוקס ניוז, המזוהה עם הימין האמריקני ונחשבת ל"ערוץ הבית" של טראמפ.
