
ראש הממשלה בנימין נתניהו נפגש אתמול (ראשון) בחשאי עם נשיא איחוד האמירויות, השייח' מוחמד בן זאיד, וביקש ממנו להכחיש דיווח שלפיו הזהיר אותו מפני מתקפה מתקרבת של חמאס לפני שבעה באוקטובר 2023. כך דיווחה היום (שני) סוכנות הידיעות AP.
לפי סוכנות הידיעות AP, ראש הממשלה נתניהו נפגש בחשאי עם נשיא איחוד האמירויות, בן זאיד, במשך כשעה. שני גורמים שעודכנו בפרטי הביקור אישרו את קיום הפגישה, שעליה דיווחו לראשונה חדשות 12 בישראל.
אחד המקורות מסר לסוכנות כי הפגישה התמקדה בדיווח שפרסם עיתון 'הארץ' בתחילת החודש, שלפיו נשיא איחוד האמירויות הזהיר את נתניהו מפני מתקפה מתקרבת של חמאס, זמן קצר לפני שבעה באוקטובר 2023. לפי גורם שטען כי הוא מכיר את פרטי הפגישה ממקור ראשון, נתניהו ביקש מבן זאיד להכחיש את הפרסום. לשכת ראש הממשלה הכחישה בעבר את הדיווח ב'הארץ'.
שני המקורות, שאחד מהם הוא בכיר באזור שעודכן בפרטי הפגישה, שוחחו עם AP בעילום שם בשל אופיו החשאי של הביקור.
משרד החוץ של איחוד האמירויות סירב להגיב לדיווחים על הפגישה, אך הדגיש כי המדינה מקיימת עם ישראל "ערוצי תקשורת פתוחים וישירים" ומשתפת עמה את "כל המידע המודיעיני הרלוונטי". מלשכת ראש הממשלה לא נמסרה תגובה מיידית לדיווח על הביקור.