דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום שלישי י"ח בתשרי תשפ"ז 29.09.26
25.8°תל אביב
  • 19.8°ירושלים
  • 25.8°תל אביב
  • 25.9°חיפה
  • 25.9°אשדוד
  • 22.9°באר שבע
  • 26.8°אילת
  • 24.5°טבריה
  • 18.5°צפת
  • 24.8°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
תשתיות וסביבה

לאחר הורדת מס הבלו: מחיר הבנזין יזנק חזרה ב-52 אגורות

משאבת דלק (צילום אילוסטרציה: אוליבייה פיטוסי/פלאש90)
משאבת דלק (צילום אילוסטרציה: אוליבייה פיטוסי/פלאש90)
אמיתי פרץ
אמיתי פרץ
כתב תשתיות וסביבה
צרו קשר עם המערכת:

מחירי הדלק לצרכן בתחנות הדלק יעודכנו בחצות הלילה שבין רביעי לחמישי הקרובים, כך הודיע מנהל הדלק והגז במשרד האנרגיה והתשתיות. המחיר המרבי לליטר בנזין 95 אוקטן נטול עופרת לצרכן בתחנה בשירות עצמי (כולל מע"מ) יעלה ל-8.27 ש"ח לליטר, עליה של 52 אג' מהעדכון קודם. תוספת בעד שירות מלא תישאר על 26 אגורות לליטר כולל מע"מ.

במנהל הדלק והגז מציינים כי עליית המחיר נרשמת על רקע ההתפתחויות בשוק האנרגיה העולמי. המחיר הצפוי כולל את עדכון הבלו שהופחת בחודש הקודם ב 50 אגורות לליטר, בהתאם להוראת השעה של שר האוצר סמוטריץ' בצו הבלו, שנכנסה לתוקף ב-7 בספטמבר ותימשך עד סוף אוקטובר.

ההתייקרות, לדברי המנהל, נובעת מעלייה של כ-13% במחירי הבנזין בשווקים הבינלאומיים, על רקע עליית מחירי הנפט בעולם והמשך החששות מפני פגיעה באספקת הנפט וביציבות שוק האנרגיה העולמי. לכך נוספה גם התחזקות של כ-3% בשער הדולר, אשר השפיעה אף היא על מחיר הדלק בישראל.

פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!