דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום רביעי י"ט בתשרי תשפ"ז 30.09.26
22.6°תל אביב
  • 16.1°ירושלים
  • 22.6°תל אביב
  • 22.0°חיפה
  • 22.0°אשדוד
  • 20.1°באר שבע
  • 25.7°אילת
  • 20.8°טבריה
  • 17.1°צפת
  • 21.2°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
צבא וביטחון

השתלטו על התוקף בעזרת אוזניות: אלו גיבורי הטיסה מדובאי

יניב חיון הסתער לתא הטייס וסייע לנטרל את התוקף, צביקה מנס השתתף בהשתלטות ובקשירתו, אסף רג'ואן נחלץ לסייע וד"ר שוטה מוסייב טיפל בטייס הפצוע | כך פעלו הישראלים במהלך האירוע החריג בטיסת פליי דובאי לישראל

אסף רג'ואן (למעלה מימין), יניב חיון (למעלה משמאל), שוטה מוסייב (למטה מימין) וצביקה מנס (למטה משמאל) (צילומים: פלאש 90, ערוץ 12 וערוץ i24)
אסף רג'ואן (למעלה מימין), יניב חיון (למעלה משמאל), שוטה מוסייב (למטה מימין) וצביקה מנס (למטה משמאל) (צילומים: פלאש 90, ערוץ 12 וערוץ i24)
דבר
צרו קשר עם המערכת:

אלה גיבורי טיסת פליי דובאי שנחתה הבוקר (רביעי) נחיתת חירום בסעודיה: במהלך הטיסה לתל אביב הופעל קוד חטיפה, המטוס החל לאבד גובה וכמה מהנוסעים הישראלים נחלצו לעזרה. לפי עדויות הנוסעים, הם הגיעו לאזור תא הטייס, סייעו להשתלט על התוקף וטיפלו בטייס שנפצע. בין מי שפעלו במהלך האירוע היו יניב חיון, צביקה מנס, אסף רג'ואן וד"ר שוטה מוסייב, לצד נוסעים נוספים.

יניב חיון: "תפסתי את המפגע, עשיתי לו חניקה ומשכתי אותו החוצה"

יניב חיון בעל עסק לשירותי ביוב, היה בין הנוסעים שנחלצו לעבר תא הטייס. לאחר שובו לישראל סיפר כי התקשה לפתוח את דלת הקוקפיט וכי נוסע נוסף סייע לו לדחוף אותה. לדבריו, כשנכנס לתא ראה את התוקף מנסה לפגוע במכשירי המטוס. "תפסתי את המפגע, עשיתי לו חניקה ומשכתי אותו קודם כל החוצה", סיפר.

חיון אמר כי לאחר שהוציא את התוקף מתא הטייס חזר פנימה, בשעה שהמטוס היה בצלילה, וניסה לסייע בייצובו.לדבריו, המטוס היה בצלילה כלפי מטה. "קפצתי בחזרה, התחלתי למשוך את ההגאים", אמר, וציין שצפה בעבר בסדרה 'תעופה בחקירה', העוסקת באסונות תעופה. "המטוס התחיל להתאזן עוד קצת, ואז הטייס אמר לי שהוא לוקח את השליטה מפה".

צביקה מנס: "בהמשך קשרנו אותו ונטרלנו אותו"

צביקה מנס, מנכ"ל ובעל שליטה בחברת ברק לאומי חיתום, היה גם הוא בין הנוסעים שסייעו להשתלט על התוקף. מנס היה בדרכו חזרה לישראל מחופשה משפחתית ביפן.

בריאיון ל-TheMarker סיפר כי האירוע החל לאחר שאשתו, שהייתה סמוך לשירותים שליד תא הטייס, שמעה צעקות וקראה לטייס החלופי להיכנס לתא ולבדוק מה מתרחש.

בריאיון לחדשות 13 תיאר מנס את המאבק בתוקף בזמן שהמטוס איבד גובה. לדבריו, לאחר מאבק פיזי קשרו אותו הנוסעים באמצעות כבלי האוזניות שחולקו בטיסה. "איבדנו זוויות, הוא ניסה ממש לייצר הטסה לכיוון הקרקע ואנשים עפו וצרחות", סיפר. "בהמשך קשרנו אותו ונטרלנו אותו, זה לקח אלימות פיזית לא מעטה. זה איש חזק, הוא כנראה על אדרנלין". מנס הוסיף כי לאחר ההשתלטות, רופא ואחות שהיו על המטוס העניקו טיפול לטייס הפצוע וייצבו את מצבו.

אסף רג'ואן (מימין) ויניב אוחיון, רגעים לאחר נטרול התוקף (צילום מסך)
אסף רג'ואן (מימין) ויניב אוחיון, רגעים לאחר נטרול התוקף (צילום מסך)

אסף רג'ואן: "גילינו תושייה יחד"

אסף רג'ואן, בעל "רג'ואן המרכז לביטוח ופיננסים" (RAJUAN FINANCE), היה בין הנוסעים שנחלצו לעבר תא הטייס. לאחר הנחיתה סיפר כי הם החליטו לפעול יחד: "גילינו תושייה יחד. החלטנו להיות או לא להיות, ואני שמח שהלכנו על זה".

על רגעי ההשתלטות על תא הטייס סיפר: "התחלנו לראות שהקוקפיט מתמלא בדם. נכנסנו לשם החבר'ה. מישהו בשם צביקה הגיע לפניי, ואז נכנסנו אני והוא ועוד שני בחורים וניסינו להשתלט עליו, והצלחנו". רג'ואן, שנפגע במהלך האירוע אך לדבריו לא באורח קשה, תיאר את החוויה כ"מטלטלת": "זה ממש כמו בסרטים, לא חשבתי שדבר כזה יכול לקרות במציאות". עם שובו לישראל הוסיף: "הייתי בתאילנד ואחרי זה הייתי בסרט בלהות. אני עדיין בשוק, בהלם. אני לא מאמין מה קורה פה".

ד"ר שוטה מוסייב: "בזמן הזה לא חושבים, רק עושים"

ד"ר שוטה מוסייב, רופא שיניים מחולון, רץ לעבר תא הטייס וסייע להשתלט על התוקף. לאחר מכן פנה לטפל בטייס שנפצע וסבל מדימום. "ראיתי שמשהו לא תקין ורצתי קדימה, לא חיכיתי שיקראו לי", סיפר. לדבריו, לאחר שהנוסעים הצליחו לרסן את התוקף ולקשור אותו, הוא עבר לטפל בטייס הפצוע וסייע לעצור את הדימום. "בזמן הזה לא חושבים, רק עושים", אמר.

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!