דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום חמישי כ' בתשרי תשפ"ז 01.10.26
21.2°תל אביב
  • 16.3°ירושלים
  • 21.2°תל אביב
  • 20.9°חיפה
  • 20.7°אשדוד
  • 18.6°באר שבע
  • 25.0°אילת
  • 21.9°טבריה
  • 16.5°צפת
  • 20.4°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
צבא וביטחון

צה"ל: 170 עזתים שהוצגו כעיתונאים ונהרגו במלחמה, היו מחבלים

צה"ל פירסם ראיות, ובהן ויזואליות ומסמכים שהופקו על-ידי ארגוני הטרור וחלקם אותרו בשטח, המעידים על שיוכם הארגוני של אותם מחבלים ועל התפקידים שמילאו בשורות ארגוני הטרור | לצורך החשיפה הקים צה"ל אתר המרכז את שמותיהם ותמונותיהם של 170 המחבלים

מחבלים חוצים גדר של קיבוץ במתקפת 7 באוקטובר (צילום: AP Photo)
מחבלים חוצים גדר של קיבוץ במתקפת 7 באוקטובר (צילום: AP Photo)
אור גואטה
אור גואטה
כתב ביטחוני-מדיני
צרו קשר עם המערכת:

צה"ל חשף היום (חמישי) כי 170 מהעזתים שנהרגו במהלך המלחמה והוצגו כעיתונאים ואנשי תקשורת, שימשו בפועל כמחבלים של ארגוני הטרור ברצועה, ובראשם חמאס וגא"פ.

צה"ל פירסם ראיות, ובהן ויזואליות ומסמכים שהופקו על-ידי ארגוני הטרור וחלקם אותרו בשטח, המעידים על שיוכם הארגוני של אותם מחבלים ועל התפקידים שמילאו בשורות ארגוני הטרור.

לאורך המלחמה, גופי תקשורת שונים בקהילה הבין-לאומית האשימו שוב ושוב את מדינת ישראל וצה"ל, ללא הצגת ממצאים מאומתים, בפגיעה מכוונת בעיתונאים. זאת, אף שבחלק מהמקרים ארגוני הטרור עצמם הציגו את אותם אנשים כמחבלים בשורותיהם ואף לקחו עליהם חסות.

170 תושבי הרצועה שהוצגו כעיתונאים היו למעשה מחבלים בארגוני טרור (צילום: צה"ל)
170 תושבי הרצועה שהוצגו כעיתונאים היו למעשה מחבלים בארגוני טרור (צילום: צה"ל)

המידע שנחשף כעת ממחיש את הפער בין התמונה שהוצגה בעולם לבין המציאות בשטח, ומציג ראיות נוספות וחותכות לכך שצה"ל אינו פועל באופן מכוון ושיטתי נגד עיתונאים, אלא נגד ארגוני הטרור ומחבליהם, וזאת בהתאם לדין הבין־לאומי.

לצורך החשיפה הקים צה"ל אתר ייעודי, המרכז את שמותיהם ותמונותיהם של 170 המחבלים, שיוכם הארגוני, התפקידים שמילאו והראיות שניתן לחשוף בעניינם.

פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!