דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום שישי י"ב בחשון תשפ"ז 23.10.26
21.6°תל אביב
  • 22.1°ירושלים
  • 21.6°תל אביב
  • 23.7°חיפה
  • 22.9°אשדוד
  • 21.1°באר שבע
  • 26.1°אילת
  • 25.3°טבריה
  • 22.2°צפת
  • 22.0°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
צבא וביטחון

במהלך מסיק הזיתים: פורעים ישראלים תקפו פלסטינים ורכוש ביהודה ושומרון

בעוצרין נפצע גבר בן כ-50, והמשטרה פתחה בחקירה | דיווחים פלסטינים על תקיפת פלסטיני באזור הכפר בורין, והפרעה למסיק באזור הכפר ביתא

חיילי צה"ל מעכבים פלסטינים במהלך מסיק זיתים סמוך לכפר ביתא בשומרון (צילום: REUTERS/Mohamad Torokman)
חיילי צה"ל מעכבים פלסטינים במהלך מסיק זיתים סמוך לכפר ביתא בשומרון (צילום: REUTERS/Mohamad Torokman)
דבר
צרו קשר עם המערכת:

כמה פלסטינים נפצעו היום (שבת) באירועים שבהם היו מעורבים ישראלים וכוחות צה"ל בכמה מוקדים בגדה המערבית, על רקע עונת מסיק הזיתים, כך לפי דיווחים בתקשורת הפלסטינית.

בעוצרין, מדרום לשכם, דווח כי מתנחלים תקפו חקלאים ותושבים. בין הנפגעים גבר בן כ-50, שלפי הדיווחים הוכה באלות ובאלימות קשה ופונה לקבלת טיפול רפואי. בתיעוד שהופץ מהמקום הוא נראה שוכב על הקרקע כשעל גופו ופניו כתמי דם. סוכנות הידיעות הפלסטינית 'וופא' דיווחה כי כמה תושבים נוספים נפצעו ונחבלו, וכי נגרם נזק לבתים ולכלי רכב.

בבורין נטען כי מתנחלים תקפו חקלאים ולקחו ציוד חקלאי ויבול זיתים. בביתא דווח על תקיפת חקלאים באזור קמאס, ובהמשך על גבר בן 47 שנפצע, לפי 'וופא', לאחר שהוכה בידי חיילי צה"ל.

באל-מורייר, צפונית-מזרחית לרמאללה, דיווחה 'וופא' כי עדרים שהובאו בידי מתנחלים גרמו נזק לעצי זית ולגידולים. בעקרבא דווח כי כוחות צה"ל עצרו שני צעירים בזמן שעסקו במסיק זיתים.

המשטרה פתחה בחקירה; צה"ל: "הפורעים נמלטו לפני הגעת הכוחות"

מהמשטרה נמסר כי שוטרי מחוז ש"י פתחו בחקירה בעקבות דיווח על תקיפות אלימות וגרימת נזק בכפר עוצרין שבשומרון. כוחות משטרה וחוקרי הזיהוי הפלילי נכנסו לכפר, הנמצא בשטח B, בליווי כוחות צה"ל, והחלו באיסוף ממצאים וראיות ובגביית עדויות במסגרת החקירה.

מדובר צה"ל נמסר כי כוחות צה"ל הוזעקו בשעות הבוקר למרחב הכפר עוצרין בעקבות תיעודים ודיווחים על תקיפת פלסטינים ורכוש בידי "פורעים ישראלים". עם הגעת הכוחות זוהו נזקים ובוצעו סריקות אחר החשודים, שלפי צה"ל נמלטו מהמקום לפני הגעת הכוחות.

צה"ל מסר כי הוא "מגנה בתוקף אירועים מסוג זה" וכי הם "פוגעים במאמצי ההגנה והסיכול בגזרה".

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!