
מאות חרדים התגודדו הלילה (בין שני לשלישי) סביב ביתו של עריק במודיעין במהלך מעצרו בידי המשטרה הצבאית, ולכדו בבניין את השוטרים הצבאיים שהגיעו לעצור אותו. המשטרה הוזעקה לחלצם, אך המפגינים התבצרו בבניין וחסמו את הרחוב. רק כאשר המשטרה ויתרה על מעצרו של העריק, ההתפרעויות נפסקו ולשוטרים התאפשר לצאת מהבניין, לקול חגיגות הפורעים על מניעת המעצר. אין עצורים באירוע.
הזיה: המפגינים נכנסו לדירה בה שוהה העריק החרדי עם כוחות המשטרה, ומנהלים "משא ומתן על שחרורו" https://t.co/OHV4S8M84H pic.twitter.com/Er2pj9sdk7
— מרדכי הלפרין (@MHlpryn) October 5, 2026
יו"ר מפלגת 'ישר' גדי איזנקוט הגיב לאירוע: "אתמול שמענו דברי בלע נגד המשרתים, והלילה ראינו המונים שמנעו בכוח מעצר של עריק. אלה לא אירועים נפרדים. זו אותה תפיסת עולם מסוכנת שמבקשת להפוך השתמטות לנורמה ואת מי שממלא את חובתו למדינה לפראייר. מדינה ששולחת את טובי בניה ובנותיה להילחם ולהקריב את חייהם, לא יכולה להשלים עם מציאות שמתקיימת בתוכה מדינה בתוך מדינה וצרכים פוליטיים מאפשרים לאפשר את חובת השירות והנאמנות למדינה".
מראש הממשלה לשעבר ויו״ר מפלגת 'ביחד' נפתלי בנט נמסר: ״אנחנו רגע מאסון נוסף. האירוע הלילה במודיעין, בו אנשי צבא ומשטרה מבצעים את עבודתם, ונקלעים למארב של מאות פורעים קיצוניים שמנהלים איתם מו״מ על יציאתם מהמקום בשלום, כמו כנופיית פושעים, הוא אירוע שאסור לנו להכיל".