
בית המשפט המחוזי בירושלים הרשיע היום (חמישי) את חבר הכנסת עופר כסיף בעבירה של תקיפת שוטר בנסיבות מחמירות, בגין אירוע שהתרחש במאי 2022 במהלך הפגנה בדרום הר חברון.
על פי כתב האישום, במהלך ההפגנה ביקש כסיף להזיז את רכבו למתחם ההפגנה, אך השוטרים מנעו ממנו לעשות זאת בשל החשש לשלום המפגינים ובשל העובדה שהדרך מובילה לשטח A. לאחר ויכוח שהתפתח נכנס כסיף לרכבו, נסע כמה מטרים לאחור ולאחר מכן התקדם לעבר השוטר עד שפגע ברגלו. עוד נטען כי "לאחר שהשוטר התקדם לעברו, יצא כסיף מהרכב וחבט בידו – בראשו של השוטר".
בפרקליטות מחוז ירושלים טענו כי שתי הפגיעות היו מכוונות ונעשו במטרה להכשיל את השוטר במילוי תפקידו. בית המשפט קיבל את עמדתה כי המעשים אינם חוסים תחת הגנה עצמית או תחת החסינות העניינית שממנה נהנה כסיף כחבר כנסת.
תגובת כסיף: "הרשעתי לא אמורה להפתיע איש. ודאי שלא הפתיעה אותי. זו, כמו ניסיון פסילתי הנואל, היא נדבך נוסף ברדיפה פוליטית, מתמשכת וגלויה של כל מי שעומד ללא מורא נגד הכיבוש, פשעיו ופושעיו, ובעד דמוקרטיה, צדק ושלום אמיתי לשני עמי הארץ הזו.
"הניסיונות להרחיק מהזירה הציבורית קולות שנאבקים בשלטון ומציבים מראה מול פשעיו אינו מפגין שלטון חוק, אלא פחד מאמת לא נוחה. סתימת פיות דרך אולם בית המשפט לא תעלים את המאבק ולא תשתיק את קולנו – היא רק מבהירה עד כמה המערכת מוטה ונרתמת לחיסול חשבונות פוליטי, בניצוחם של כהניסטים, חלקם הגדול עבריינים סדרתיים. אלו הם שממשיכים גם בעת הזו להטיל אימה וטרור נגד הפלסטינים במסאפר יטא ובגדה המערבית הכבושה כולה בשיאה של עונת המסיק. נמשיך להיאבק ונביא אור לחברתנו ולעמינו המדממים. די לכיבוש, די לשפיכות הדמים, כן לשלום".
הרשימה המשותפת: "אנו מחזקים את חבר הכנסת עופר כסיף ומוחים על העדפת עדויות השוטרים שהיו מעורבים באירוע על פני עדויותיהם של פעילי זכויות האדם. ח"כ כסיף נרדף לאחר שהשתתף במחאה שפוזרה שלא כדין במסאפר יטא, ובשל מאבקו העקבי, שכם אל שכם, עם התושבים הפלסטינים החיים תחת כיבוש.
"בזמן שמערכת המשפט מנהלת הליך נגד חבר כנסת שנאבק לצד תושבים פלסטינים, השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר ממשיך להעניק גיבוי לשוטרים המעורבים באירועים כאלה".
