
נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי גינה אתמול (שישי) את הודעתו של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ כי יתחיל לייבא סולר רוסי במסגרת עסקה שאליה הגיע עם נשיא רוסיה ולדימיר פוטין. זלנסקי אמר כי זאת מתנה לפוטין ו"השקעה במלחמה שחייבת להיגמר, לא להימשך".
טראמפ אמר מוקדם יותר כי פוטין הסכים לשחרר 300 אלף טונות של סולר באופן מידי "לשוק הגלובלי והאמריקאי", בנובמבר ישחרר 500 אלף טונות סולר ולאחר מכן עוד מיליון.
על פי דיווח בבי.בי.סי, משרד האוצר האמריקאי השעה את הסנקציות על ייצוא סולר רוסי עד 7 באפריל כחלק מהעסקה. נכסים רוסיים אחרים, כמו אלה שמוחזקים בבנקים אמריקאיים, יישארו תחת סנקציות.
טראמפ כתב בפוסט ברשת טרות כי 3 מיליון טונות נוספים של סולר רוסי יסופקו ב"תוך זמן קצר", תלוי במצב בתי הזיקוק ברוסיה שמותקפים על ידי אוקראינה.
פוטין אמר בעקבות הודעת טראמפ כי הוא מוכן לספק לארה"ב ולשוק הגלובלי נפט ומוצרים נוספים, אך לא פרט את הכמות.