דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום רביעי כ"ד בחשון תשפ"ז 04.11.26
21.1°תל אביב
  • 15.9°ירושלים
  • 21.1°תל אביב
  • 20.5°חיפה
  • 21.5°אשדוד
  • 19.8°באר שבע
  • 24.6°אילת
  • 20.9°טבריה
  • 15.8°צפת
  • 21.6°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
חינוך ורווחה

משרד החינוך: הטיולים בצפון חזרו לסדרם; חקירת אסון הנפל נמשכת

במשרד הציגו את טופס אישור הטיול שבו נהרג תלמיד ועשרות נפצעו מפיצוץ נפל תחמושת, ובו נאסרה הכניסה לדרך רכס רמים | לדברי המשרד, בדיקת האירוע לא הושלמה בשל פציעת חלק מאנשי הצוות, ובמקביל נפתחה חקירת משטרה

רכס רמים (צילום ארכיון: Melamed katz, ויקימדיה)
רכס רמים (צילום ארכיון: Melamed katz, ויקימדיה)
מיכל מרנץ
מיכל מרנץ
כתבת חינוך
צרו קשר עם המערכת:

הטיולים לצפון חוזרים לסדרם, כך הודיע היום (חמישי) משרד החינוך. אישור זה ניתן לאחר שהטיולים נאסרו באזור ביום שני האחרון, בעקבות פיצוץ של נפל תחמושת שנמצא בשטח והוזז – מה שגרם למותו של תלמיד ולפציעתם של עשרים תלמידים ואנשי צוות.

במקביל לאישור על פתיחת מסלולי הטיול, הורה שר החינוך יואב קיש להנחות את כלל התלמידים במערכת החינוך על האיסור לגעת בנפלים, תחמושת ובחפצים חשודים, ועל חובת הדיווח לגורמים המוסמכים.

"סגור עקב שיקום בשל נזקי המלחמה"

במשרד החינוך הדגישו כי מתווה הטיול שאושר לא כלל אישור להליכה במסלול שבו התרחשה התקרית, והציגו את טופס האישור שניתן לטיול. בטופס נכתב במפורש כי יש להימנע ממסלול 'דרך נוף רכס רמים שביל 2051' משום שהוא סגור 'עקב שיקום בשל נזקי המלחמה'.

טיולים במערכת החינוך ובתנועות הנוער מקבלים אישור שאותו מנפיקה הלשכה לתיאום טיולים. האישור מעניק היתר לבקשה לפעילות כזו או אחרת, או אוסר עליה כמו במקרה הנוכחי.

חקירת התקרית ביום שני מבוצעת על ידי אגף הביטחון של משרד החינוך ומשטרת ישראל. בנוסף קיש הורה למבקר המשרד לערוך בדיקה.במשרד החינוך ציינו כי בירור נסיבות האירוע, ובכלל זה המסלול שבו התקיים הטיול בפועל, טרם הושלם, מכיוון שחלק ממובילי הטיול בשטח, ובהם המדריך שהוביל את הקבוצה, נפצעו באירוע, וחלקם עדיין מקבלים טיפול רפואי. בנסיבות אלה, בירור השתלשלות האירועים מחייב זמן ובדיקות נוספות, בין היתר במסגרת חקירת המשטרה.

עוד נמסר כי במקביל לבדיקה המקצועית שמקיים אגף הביטחון במשרד ולחקירת משטרת ישראל, הנחה שר החינוך את מבקר המשרד לבצע בדיקה מקיפה של האירוע על כלל מרכיביו. ממצאי הבדיקות יוצגו לציבור בשקיפות, בהתאם להתקדמותן ובכפוף למגבלות החקירה.

יו"ר קק"ל אייל אוסטרינסקי אמר לגלי צה"ל' השבוע כי, "קק"ל הזהירה את כלל הגורמים מכניסה ליער, שעדיין נחשבת למסוכנת. היער הזה לא זוכה בגלל ענייני בטיחות – תשתיות, עצים שרופים, ועדיין לא סיימנו לטפל בו. רק ב-22 ביוני נכנסנו להכשיר מחדש את היער הזה, ולמעט הדרך עצמה, שהיא קריטית לגורמי ביטחון, כל שאר האזור אלה מקומות שעדיין לא סיימנו להכשיר אותם".

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!