
חיילים סרבים שומרים על שגרירות ישראל לאחר שתוקף לא מזוהה תקף שומר בסכינים בבלגרד, סרביה, ביום רביעי, 28 באוקטובר 2026 (צילום: AP/Darko Vojinovic)
סוכנות הידיעות AP
צרו קשר עם המערכת:
דבר
צרו קשר עם המערכת:
עדכון אחרון: 28.10.2026 | 8:48
ניסיון פיגוע התרחש הלילה (רביעי) סמוך לשגרירות ישראל בבלגרד שבסרביה. לפי הודעת משטרת סרביה, אלמוני תקף שומר בסכינים מחוץ לשגרירות ונהרג זמן קצר לאחר חצות. משרד החוץ הישראלי אישר את הדיווחים על ניסיון הפיגוע ומסר כי התוקף נוטרל בידי המשטרה המקומית, וכי לא היו נפגעים בקרב עובדי הנציגות, שהייתה סגורה באותה שעה.
שר הפנים הסרבי, איביצ'ה דאצ'יץ', מסר כי המשטרה מתייחסת לאירוע כאל פיגוע טרור. לדבריו, התוקף היה קטין שתמך בארגון דאעש. "הוא שמר את הדגל השחור לתמיכה בדאעש בחשבון האינסטגרם שלו", אמר השר.
דאצ'יץ' הוסיף כי השוטר שחיסל את התוקף נפצע קל. בעקבות האירוע הועלתה רמת איום הטרור בסרביה לדרגה הגבוהה ביותר, ונוכחות המשטרה הוגברה במקומות מרכזיים.
ממשרד החוץ נמסר כי האירוע נמצא בחקירת הגורמים הרלוונטיים.