
אישה בת 43 נרצחה אמש (ראשון) בדירתה ברחוב שפרינצק בפתח תקווה, ככל הנראה לעיני ילדיה הקטינים. בזירה סמוכה, ברחוב אסף שמחוני, אותר בן זוגה של הנרצחת כשהוא ללא רוח חיים. במשטרה חושדים שמדובר ברצח והתאבדות ופתחו בחקירה.
"מדובר בזירה קשה מאוד", אמרו דור צברי ומוחמד פוואקה, פראמדיקים של מד"א שטיפלו בזירה, "הובילו אותנו אל הפצועה שהייתה מחוסרת הכרה, כשהיא ללא דופק וללא נשימה וסובלת מפציעה קשה. ביצענו בדיקות רפואיות אך לצערנו פציעתה הייתה קריטית ולא נותר לנו אלא לקבוע את מותה במקום".
ביום חמישי האחרון נרצחה תמרה עמראן, תושבת השטחים, בדירה בעכו. בן זוגה, גם הוא תושב השטחים, נעצר ונחקר ברשות הפלסטינית. שבוע לפני כן נרצחה יאנה זיקובה בת 43 לעיני בנה בן ה-6, בדירתה בקריית חיים, בן זוגה נעצר.
״בזמן שהפוליטיקאים עסוקים במשחקי כיסאות, רוצח לקח את חיי אישה באמצעות גרזן לעייני הילדים באכזריות מחרידה. הנורא מכול הוא שהרצח הזה יכול היה להימנע, כי אלימות נגד נשים אף פעם לא מתחילה ברצח", אמרה טל הוכמן, מנכ"לית שדולת הנשים בישראל.
"אני פונה לכל גורמי האכיפה: אלימות נגד נשים אינה גזירת גורל, אלא תוצאה של התפוררות הביטחון האישי והפקרתן של נשים מאוימות. החודש, שבו אנו מציינות את יום המאבק הבינ״ל באלימות נגד נשים, אסור שעוד מקרה של אלימות מגדרית יחמוק מתחת לרדאר של המשטרה. כל ממשלה שתקום חייבת להציב את ביטחוננו בראש סדר העדיפויות ולהבטיח הגנה אפקטיבית בבית, במקום שאמור להיות הבטוח ביותר עבורינו".
פורום מיכל סלה: "הדיווח המזעזע על רצח אישה בידי בן זוגה באמצעות גרזן, על פי החשד לעיני ילדיהם, ממחיש שוב את המחיר הנורא של אלימות קטלנית בתוך המשפחה. אישה מאבדת את חייה במקום שאמור להיות הבטוח ביותר עבורה, בביתה. במקרה הזה, על פי החשד, הרצח התרחש גם בנוכחות הילדים. הילדים, שאמורים להיות מוגנים בביתם, נחשפו למראה הקשה ביותר, שעלול להותיר בהם צלקות לכל החיים.
"מאז תחילת אוקטובר ועד היום נרצחו ארבע נשים בידי בני זוגן. מדובר בתקופה שבה נרשמה עלייה של 135% במספר מקרי הרצח במשפחה לעומת חודשים קודמים. מתחילת שנת 2026 נרצחו במשפחה 25 נפשות, בהן 17 נשים, ארבעה גברים, שלושה ילדים וילדה אחת. ילד נוסף בן תשע שרד ניסיון רצח בידי אביו. תשעה מתוך 23 הנרצחות והנרצחים במשפחה נרצחו בנשק חם, לפחות במקרה אחד מדובר בנשק ברישיון. מאז 7 באוקטובר 2023 נרצחו במשפחה 84 בני אדם, בהם 72 נשים ושמונה ילדים, זינוק של 37% ברצח במשפחה.
"רצח נשים בביתן הוא קצה הקרחון. עד כה העניקה עמותת פורום מיכל סלה, בשיתוף משרד הרווחה, הגנה ל-1,108 נשים מאוימות ול-4,209 ילדות וילדים בסיכון.
"אסור לנו לקבל מציאות שבה נשים נרצחות בביתן, לעיתים גם לנגד עיני ילדיהן. כל מקרה כזה מחייב אותנו כחברה להגביר את המודעות לסימני האזהרה לאלימות בזוגיות, להרחיב את מערכי ההגנה ולפעול למניעת הרצח הבא".
