דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום ראשון כ"ח בחשון תשפ"ז 08.11.26
17.3°תל אביב
  • 13.1°ירושלים
  • 17.3°תל אביב
  • 16.8°חיפה
  • 18.0°אשדוד
  • 17.6°באר שבע
  • 21.4°אילת
  • 15.7°טבריה
  • 10.6°צפת
  • 17.0°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
תרבות ומורשת

השחקנית בר בלפר, כוכבת הסרט "מישהו לרוץ איתו", הלכה לעולמה בגיל 37

בלפר פרצה לתודעה בגיל 17, כשגילמה את התפקיד הראשי בסרט המבוסס על ספרו של דויד גרוסמן | על משחקה הייתה מועמדת לפרס אופיר ובהמשך זכתה בפרס האקדמיה לטלוויזיה | סוכנות האמנים שייצגה אותה הודיעה כי מתה בעקבות התקף אפילפטי חמור

בר בלפר (צילום: Eric VANDEVILLE/Gamma-Rapho via Getty Images)
בר בלפר (צילום: Eric VANDEVILLE/Gamma-Rapho via Getty Images)
דבר
צרו קשר עם המערכת:

השחקנית, המוזיקאית ואשת התקשורת בר בלפר הלכה לעולמה בגיל 37 בעקבות התקף אפילפטי חמור. בלפר התפרסמה בגיל 17 בזכות תפקידה הראשי בסרט "מישהו לרוץ איתו", שעליו הייתה מועמדת לפרס אופיר ובהמשך זכתה בפרס האקדמיה לטלוויזיה. לאורך השנים השתתפה בסרטים ובסדרות טלוויזיה נוספות, לצד פעילותה בתחום המוזיקה, שכללה כתיבה, הלחנה וביצוע של שירים מקוריים. במקביל עסקה בעיתונות ושימשה כתבת ועורכת חדשות חוץ בגלי צה"ל, ובהמשך עבדה בתחנת הרדיו כאן תרבות.

סוכנות האמנים זוהר יעקובסון, שייצגה אותה, מסרה לאחר פרסום דבר מותה: "למען הסר ספק, בר בלפר נפטרה בעקבות התקף אפילפטי חמור".

בלפר נולדה ברמת השרון ב-26 בינואר 1989. את הופעתה הקולנועית הבולטת הראשונה עשתה בשנת 2006, כשהייתה בת 17, בסרט "מישהו לרוץ איתו" בבימויו של עודד דוידוף, על פי ספרו של דויד גרוסמן. בלפר גילמה את תמר, צעירה בעלת כישרון מוזיקלי, שניסיונותיה לאתר את אחיה מובילים אותה אל עולמם של צעירים החיים בשולי החברה בירושלים. סיפורה מצטלב עם זה של נער היוצא לחפש את בעליה של כלבה שמצא. בסרט שיחקו לצדה גם יובל מנדלסון, יונתן בר-אור וצחי גראד.

בשנת 2010 נפצעה בלפר באורח קשה בתאונת דרכים בנתיבי איילון ועברה תהליך שיקום ממושך. בהמשך למדה מוזיקה בבית הספר רימון, שאותו סיימה בשנת 2014. במהלך לימודיה כתבה שירים, ובהמשך החלה להופיע עם יצירות מקוריות שכתבה והלחינה.

על משחקה בסרט הייתה בלפר מועמדת בשנת 2006 לפרס אופיר לשחקנית הראשית הטובה ביותר. במרץ 2007 זכתה בציון לשבח על משחקה בפסטיבל הסרטים הבינלאומי במיאמי שבארצות הברית. ביוני אותה שנה זכתה בפרס האקדמיה לטלוויזיה לשחקנית הטובה ביותר במיני-סדרה, סרט טלוויזיה או סדרת דרמה, על תפקידה ב"מישהו לרוץ איתו", ששודר גם כמיני-סדרה. בקטגוריה זו התמודדה מול קרן מור, ענת וקסמן, גאיה טראוב ויבגניה דודינה.

בהמשך הקריירה השתתפה בלפר גם בסדרות הטלוויזיה "מסכים", "מלאך של אמא", "בתולות" ו"מלאך משחית", וכן בסרט הקולנוע "אל תשכחי אותי".

המוזיקאי והשחקן יובל מנדלסון, שהשתתף לצדה בסרט "מישהו לרוץ איתו", ספד לה בפייסבוק ונזכר בתקופת הצילומים המשותפת. מנדלסון סיפר כי השניים הכירו לפני כ-20 שנה, כשהיו בתחילת דרכם הקולנועית, ותיאר את בלפר כשחקנית בעלת כישרון יוצא דופן.

בלפר הותירה אחריה את בעלה, המוזיקאי שחר כהן, ואת בתם, שנולדה בשנת 2023. משפחתה הודיעה כי איבריה ייתרמו. הלווייתה תתקיים מחר (שני, 9 בנובמבר) בשעה 11:00 בבית העלמין מנוחה נכונה בכפר סבא.

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!