היום חל יום חג השוקולד הבינלאומי.
לכל אוהבי השוקולד המריר והטחינה – מתכון קל וטעים להפליא.
אני מכינה אותו עם שוקולד מריר 85% מוצקי קקאו (אפשר גם 70% למי שמרירות של 85% קשה לו) וטחינה גולמית משומשום מלא.
מוסיפה אגוזים / שקדים / פסטוקים.
=====
מה צריך?
2 חפיסות שוקולד מריר 85% מוצקי קקאו (אני מאוד אוהבת את הספלנדיד של עלית).
1 כוס חד-פעמית עם טחינה גולמית משומשום מלא.
1/2 כוס חד פעמית עם פסטוקים / אגוזי מלך / שקדים שבורים (ניתן גם שילוב של כולם ביחד).
אופן הכנה
להמיס את השוקולד בסיר כפול (בן מארי), להוסיף את הטחינה ולערבב היטב עד לקבלת מרקם אחיד.
להוסיף את תערובת הפיצוחים ולהעביר לתבנית "אינגליש קייק" מקרטון ולהכניס למקרר לשעתיים עד למיצוק.
"לפרום" את תבנית הקרטון, להוציא את הפינוק הנפלא הזה ולחתוך אותו לריבועים קטנים (1X1 ס"מ) ולפזר מעל מעט קוקוס לקישוט.
=====
חיתוכי השוקולד מאוד מרוכזים ועשירים בקלוריות ולכן מממליצה לאכול אותם במתינות רבה!.
קריצה בריאותית
שוקולד 85% מוצקי קקאו עשיר בנוגדי חימצון (פלבנואידים) אשר תורמים, באכילה מאוד מתונה (קוביה עד 2 ביום) לשמירה על לחץ דם תקין, בריאות הלב וכלי הדם וכמובן למצב רוח טוב.
עפ"י מחקרים אחרונים, צריכת קקאו מסייעת ומיטיבה על נוקשות העורקים בקרב נשים לאחר גיל המעבר.
הטחינה המלאה עשירה בברזל ובסידן והפיצוחיים עשירים בחומצות שומן חיוניות ועושר של ויטמינים ומינרלים.
חטיף (חתיך) נפלא באריזה קטנה
עונג מתוק לשבת
צילום החיתוכיות המוכנות – Omer Burin Photography