דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום ראשון י"ג בתמוז תשפ"ו 28.06.26
25.6°תל אביב
  • 22.4°ירושלים
  • 25.6°תל אביב
  • 24.3°חיפה
  • 25.8°אשדוד
  • 25.9°באר שבע
  • 35.8°אילת
  • 27.1°טבריה
  • 22.8°צפת
  • 26.1°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל

דיור / ירידה של 17% במכירת דירות באפריל ומאי בהשוואה לשנה הקודמת

על פי דוח משרד האוצר, הקיפאון בשוק הנדל"ן מעמיק | משקל המשקיעים התייצב על 16%, ומלאי הדירות שבבעלותם קטן | מכירת דירות חדשות ללא מחיר למשתכן ירדה ב-38% בהשוואה לשנה שעברה

אתר בנייה של שכונה בבית שמש, ארכיון (צילום: יעקב לדרמן / פלאש 90).
אתר בנייה של שכונה בבית שמש, ארכיון (צילום: יעקב לדרמן / פלאש 90).
דבר
צרו קשר עם המערכת:

הקיפאון בשוק הנדל"ן הולך ומעמיק, כך על פי סקירה שפרסם היום (ראשון) הכלכלן הראשי במשרד האוצר המתרכזת בשוק הנדל"ן בחודשים אפריל ומאי 2017. על פי הסקירה, ממוצע העסקאות בחודשים אלה היה נמוך ב-17% בהשוואה לתקופה המקבילה דאשתקד. גם נסיגתם של המשקיעים משוק הנדל"ן נמשכת: משקל המשקיעים בתוך סך הרכישות התייצב על 16%, ומלאי הדירות המוחזקים בידי משקיעים הוסיף לרדת. ירידה חדה נרשמה במכירת דירות חדשות, שבניכוי מחיר למשתכן ירדה ב-38% מהתקופה המקבילה בשנה שעברה. גם עם מחיר למשתכן,

על פי הדו"ח, למעט חודשים בהם חלים חגי תשרי או פסח, רמת העסקאות בחודש מאי האחרון הייתה הנמוכה ביותר מאז אוגוסט 2014, אשר עמד בצל ההמתנה לתכנית מע"מ אפס. בחודש אפריל נרכשו 6.5 אלף דירות בלבד, ירידה חדה של 27 אחוזים בהשוואה לאפריל אשתקד (כאשר גם אשתקד חל חג הפסח באפריל) ושיעור הירידה החד ביותר מאז אוקטובר אשתקד. בחודש מאי עמד מספר העסקאות על 8.5 אלף, ירידה של 7 אחוזים בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד.

מכירת דירות חדשות, בניכוי מכירות "מחיר למשתכן", הגיעה בחודשים אפריל-מאי לשפל של 1.5 אלף דירות בממוצע לחודש, ירידה חדה של 38 אחוזים בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד, והרמה הנמוכה ביותר מאז מאי 2014.  גם בהכללת "מחיר למשתכן" עומד סך העסקאות בדירות חדשות בחודשים אפריל-מאי על רמה נמוכה, של פחות מאלפיים דירות לחודש בממוצע.

רכישת דירות ע"י מי שעבורם זוהי דירתם הראשונה הסתכמה בחודש אפריל ב-3.1 אלף דירות, ירידה של 17 אחוזים בהשוואה לאפריל אשתקד. בחודש מאי עלה מספר הדירות שרכשו הזוגות הצעירים לארבעת אלפים דירות, אולם מזה כ-500 דירות במסגרת "מחיר למשתכן" (לעומת 290 באפריל). בניכוי רכישת הדירות המוזלות נרשם גידול של 7 אחוזים ברכישות הזוגות הצעירים במאי השנה, בהשוואה למאי אשתקד.

בחודשים אפריל-מאי העמיקה הירידה ברכישות המשקיעים. כך, סך הדירות שרכשו המשקיעים בחודש אפריל עמד על 1.1 אלף דירות בלבד, ירידה חדה של 40 אחוזים לעומת אפריל אשתקד. זוהי גם אחת הרמות הנמוכות ביותר שנרשמה ברכישות המשקיעים בהשוואה היסטורית. כמשקל מסך העסקאות עמד משקל המשקיעים בחודש אפריל על 16 אחוזים, בדומה לחודשים הקודמים ונמוך בארבע נקודות אחוז בהשוואה לאפריל אשתקד.

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!