דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום שבת י"ט בניסן תשפ"ד 27.04.24
20.3°תל אביב
  • 13.0°ירושלים
  • 20.3°תל אביב
  • 14.9°חיפה
  • 20.0°אשדוד
  • 17.2°באר שבע
  • 23.6°אילת
  • 21.0°טבריה
  • 16.9°צפת
  • 19.8°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
תוכן מקודם

לימודים / תואר ראשון בחשבונאות – מה עושים עם זה ואיפה?

תואר ראשון בחשבונאות – מה עושים עם זה ואיפה? (PEXELS)
תואר ראשון בחשבונאות – מה עושים עם זה ואיפה? (PEXELS)

סטודנטים שלומדים תואר ראשון בחשבונאות עוברים מסלול לא פשוט עד לקבלת התעודה הנכספת – שנים של לימודים אינטנסיביים, מבחנים תובעניים ועמידה במטלות רבות

סטודנטים שלומדים תואר ראשון בחשבונאות עוברים מסלול לא פשוט עד לקבלת התעודה הנכספת – שנים של לימודים אינטנסיביים, מבחנים תובעניים ועמידה במטלות רבות. ואז מה? מה מחכה להם בחוץ מבחינת אפשרויות תעסוקה ושכר? האם ההשקעה משתלמת? אחרי שתקראו, תוכלו להחליט בעצמכם. 

 

חשבונאות זה לא מה שהיה פעם

התמורות המשמעותיות ששוק ראיית החשבון עבר בשנים האחרונות השפיעו הן על מסלולי הלימוד לתואר ראשון והן על הביקוש לרואי חשבון במשק הישראלי. המהפכה שהתחוללה בתחום החשבונאות והביקורת יצרה חשבונאות חדשנית, שדורשת הבנה עמוקה בקשת תחומים נרחבת החל מכלכלה, מימון, מערכות מידע ויישומי מחשב ועד משפטים, ממשל תאגידי ואתיקה. נושאים אלה נכללים כיום בתכניות לימודי החשבונאות לתואר ראשון.

במקביל לכך, שינויי התקינה וההתפתחויות בחקיקה, בכלכלה ובסחר הבינלאומי, יצקו תוכן חדש במקצוע רואה החשבון ושינו את תדמיתו האפרורית. כיום רואי חשבון ואקדמאים בעלי השכלה בניהול כספים וחשבונאות, נהנים מהיצע נרחב של תפקידים יוקרתיים, מאתגרים, חיוניים לכל ארגון ורווחיים ביותר. מיד נגיע גם אליהם, אך בואו נבחן ראשית את האפשרויות העומדות בפני אלה שזה עתה יוצאים לדרך ונכונים ללמוד ולהשקיע למען ההצלחה העתידית.

 

מסלולים אקדמיים שונים לקבלת תעודת רואה חשבון

המעוניינים להיות רואי חשבון יכולים לבחור בין 2 אפשרויות: זו שפחות מקובלת היא ללמוד באופן עצמאי ולהיבחן ב-15 בחינות מטעם מועצת רואי החשבון. האפשרות השכיחה יותר היא להשתלב במסגרת של לימודי תואר ראשון בחשבונאות.

ניתן ללמוד חשבונאות במגוון אוניברסיטאות, מכללות ומרכזי לימוד אקדמיים ברחבי הארץ.  הלימודים יכולים להתקיים במסלול חד-חוגי או דו-חוגי. מסיימי המסלול הדו-חוגי המשולב יקבלו 2 תארים – האחד בחשבונאות והשני בתחום הנוסף שלמדו: מנהל עסקים, כלכלה, משפטים, מחשבים או אחר. משך הלימודים לתואר ראשון  בחשבונאות הינו 4 שנים שמתוכן הרביעית היא שנת השלמה. מי שסיימו את 4 השנים במלואן יזכו לפטור של 13 בחינות המועצה, ויצטרכו לעבור רק 2 בחינות. מי שיוותרו על שנת ההשלמה יצטרכו לעבור 5 בחינות. הצלחה במבחני המועצה הינה תנאי לקבלת תעודת רואה חשבון.

 

תקופת ההתמחות – אפשרויות ונתוני שכר

תנאי נוסף לקבלת תעודת רואה חשבון הינו ביצוע 2 שנות התמחות באחד ממשרדי רואי החשבון המוכרים ע"י מועצת רואי החשבון. למעוניינים ב"קיצור דרך" ניתנת אפשרות לבצע שנת התמחות ראשונה במקביל לשנת ההשלמה הרביעית של התואר.. המועצה מאפשרת לבצע התמחות גם במוסדות אחרים כמו בנק ישראל, רשות המיסים, מפעלים עסקיים ואחרים,  במתכונת מלאה או באופן חלקי המחייב השלמה במשרד רו"ח.

ההשתכרות בתקופת ההתמחות נמוכה יחסית, בעיקר בשנה הראשונה ובמשרדים הקטנים. נתונים שפורסמו באתר יד 2 מצביעים על שכר חודשי שמתחיל מסך של כ-4,500 ₪ למתמחים במשרד קטן בשנה הראשונה,  ויכול להגיע עד ל-9,000 ₪ למתמחים בשנה השנייה במשרד גדול. בהתאם לכך, מתמחה במשרד גדול שהוסמך כרואה חשבון עשוי להשתכר בראשית דרכו כשכיר סכומים המגיעים 12,000 ₪, לעומת כ-10,000 ₪ שעשוי להשתכר מי שעשה התמחות במשרד קטן יחסית.  כאמור, אלו הסכומים של תחילת הדרך, ולרוב הם מכפילים את  עצמם עם השנים.

 

אפשרויות תעסוקה לאחר ההסמכה בראיית חשבון

כאמור, בעקבות העובדה שבכל עסק מתקיימת פעילות חשבונאית ובשילוב עם המהפכים שעבר עולם החשבונאות והביקורת – הביקוש לרואי חשבון בשוק העבודה הולך וגובר בשנים האחרונות. בוגרי תואר ראשון בחשבונאות שעשו התמחות ועברו בהצלחה את בחינות המועצה יכולים להשתלב במגוון תפקידים מכובדים ששכרם הטוב בצידם: חשבים, יועצים כלכליים, מבקרים, בנקאים, אנליסטים, מנהלי כספים, מומחי מס, מנהלי ביטוח ועוד. כיום, חלק בלתי מבוטל מהמנכ"לים של גופים מובילים במשק הינו בעל השכלה פיננסית ומגיע מרקע של ראיית חשבון.

 

בוגרים רבים של חשבונאות מתחילים את דרכם במשרד רואי חשבון, תחילה בשכר מעט גבוה יותר משכר ההתמחות. עם הזמן הם עשויים לטפס בסולם התפקידים אל השלבים הגבוהים יותר ולהשתכר בין 30,000-14,000 ₪ בחודש.

ישנם בוגרים שבוחרים לעבוד במשרות שונות בבנקים ובחברות פיננסיות. הבנקים זקוקים כיום לאנשים מהתחום ולפיכך הם פותחים בפניהם עוד ועוד דלתות ואפשרויות להשתלבות במערך הבנקאי והפיננסי. נקודת הפתיחה מבחינת שכר אמנם דומה לזו של בנקאי מתחיל המשתכר כ-6,000-7,000 ₪ בחודש, אך ברוב המקרים הקידום המהיר בכל היבט מובטח.

רואי חשבון רבים משתלבים בתפקידים שונים בבתי השקעות. בית השקעות הוא אפשרות שקורצת לרבים מהבוגרים בשל התחום המרתק והידע הרב שאפשר לצבור במהלך העבודה במסגרתו. עם זאת, גם כאן בתחילת הדרך יש להתפשר על שכר נמוך יחסית.

שכר מעט גבוה יותר מוצע דווקא בחברות לייעוץ משכנתאות המעניקות ליווי ללקוחותיהן. חלק ניכר מהעובדים בחברות אלה הינם בוגרי חשבונאות או כלכלנים, שיש להם כלים ללמוד ולהבין את שוק המשכנתאות בקלות רבה ובצורה מעמיקה.

בסופו של דבר, כמו בכל תחום, השכר והתנאים של רואי חשבון בתחילת דרכם הם גם פונקציה של השקעה וקידום. עם זאת, בשונה ממקצועות רבים אחרים, בוגרי תואר ראשון בחשבונאות מוזמנים מראש לעלות על מקפצה הממוקמת במקומות הנכונים ביותר, אשר מזמנת להם סיכוי רב להגיע רחוק וגבוה.

 

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!