דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום חמישי י"ז בניסן תשפ"ד 25.04.24
26.5°תל אביב
  • 26.0°ירושלים
  • 26.5°תל אביב
  • 29.2°חיפה
  • 25.9°אשדוד
  • 25.7°באר שבע
  • 32.4°אילת
  • 30.6°טבריה
  • 26.6°צפת
  • 27.4°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
תוכן מקודם

פיננסים / כלים דיגיטליים לניהול התקציב המשפחתי

כלים דיגיטליים לניהול התקציב המשפחתי
כלים דיגיטליים לניהול התקציב המשפחתי

המינוס חונק? בדרך כלל תכנון נכון של התקציב המשפחתי יכול לסייע להתנהל כלכלית בצורה טובה יותר. על ידי רישום ותכנון של ההוצאות וההכנסות הצפויות, תוכלו לנהל תזרים מזומנים בדומה לפעילות המבצע כל עסק

המינוס חונק? בדרך כלל תכנון נכון של התקציב המשפחתי יכול לסייע להתנהל כלכלית בצורה טובה יותר. על ידי רישום ותכנון של ההוצאות וההכנסות הצפויות, תוכלו לנהל תזרים מזומנים בדומה לפעילות המבצע כל עסק. כיום, ניתן למצוא מספר כלים דיגיטליים לניהול מסודר של התקציב המשפחתי באמצעות אפליקציות, תוכנות חינמיות ואתרי אינטרנט. כיצד תעשו זאת? המדריך לניהול התקציב לפניכם.

איך יוצרים תקציב משפחתי?

התקציב המשפחתי מורכב מהסכום הכספי שהמשפחה מקבלת ממקורות שונים של הכנסה והוצאות קבועות ובלתי צפויות. בין מקורות ההכנסה הקיימים ניתן לציין משכורות, קצבאות, תשלומי פנסיה, תשלומי שכירות והכנסות נוספות. וההוצאות הקבועות שלכם כמו ביטוחים, שכר דירה, ביגוד, חשבונות שוטפים: חשמל, מים טלפון ותקשורת והוצאות נוספות. אם תבדקו, תגלו, כי לעתים ניתן לצמצם את ההוצאות הקבועות כמו ביטוח משכנתא או הוצאות על חשבון הטלפון, באמצעות השוואת מחירים ומעבר לספקים אחרים. כעת, נגלה מספר כלים טכנולוגיים שיסייעו לכם לעשות זאת.

אתר הבנק שלכם

כמעט כל הבנקים מאפשרים היום לנהל את התקציב ישירות מאתר האינטרנט של הבנק. בדקו באתר שלכם וחפשו כלים לניהול התקציב לפי סעיפים שונים. תוכלו להזין את ההכנסות שלכם ממקורות שונים ולאחר מכן לתכנן את ההוצאות הצפויות. במידת הצורך, הוצאות שמגיעות אחת לשנה, ניתן לחלק מראש בהוראת קבע או באמצעות כרטיסי אשראי לתשלומים קטנים יותר ולפרוש אותן לאורך כל השנה. למשל: ביטוח רכב ניתן לחלק לשניים עשר תשלומים, טיפולי שיניים יקרים וכן הוצאות על ציוד לבית הספר. את החלוקה הזו תוכלו לבצע באתר של הבנק.

אקסל לניהול הוצאות באתר פעמונים

אתר פעמונים מעניק שירותי סיוע לניהול תקציב המשפחה. מדובר בעמותה ללא מטרת רווח המעסיקה מומחים כלכליים שמלווים את המשפחה ומסייעים לנהל תקציב. בין השאר בקטגורית "קישורים מעניינים לניהול כלכלת המשפחה" תוכלו למצוא אקסל לניהול תקציב ורישום הוצאות וכן את הכלי שפיתחה העמותה ומעניקה בחינם המכונה "רישומון".

אפליקציית מיי-פיננדה – My Finanda

אפליקציה ישראלית שניתן להוריד הן למכשירי אנדרואיד והן למכשירי אפל, מסייעת לנהל את התקציב המשפחתי החודשי באמצעות ממשק קל להפעלה. האפליקציה מתממשקת גם לחשבון הבנק וכרטיסי האשראי ומאפשרת למשוך נתונים במהירות. היא פותחת בפניכם תצוגה גרפית נוחה של ההוצאות והתקציב, מאפשרת לסווג את ההוצאות לקטגוריות שונות בצורה אוטומטית ומעניקה יעדים לעמידה בתקציב. אם הצלחתם לעמוד בתקציב החודשי שתכננתם, תוכלו לראות זאת בצורה גרפית. היישומון גם מאפשר לעדכן באופן ידני הוצאות המתבצעות במזומן כדי שתוכלו לעקוב גם אחריהן.

Mint – אפליקציה נוספת לניהול הוצאות

אפליקציה נוספת המאפשרת לנהל את התקציב המשפחתי וניתן להתקינה הן במכשירי אנדרואיד והן במכשירי אפל. היא נבנתה על ידי חברת Intuit המפיצה תוכנות להנהלת חשבונות בארה"ב (כמו quickbooks) ומתאימה למי שמרגיש נוח לניהול התקציב בשפה האנגלית. ניתן לגשת לנתונים הן באמצעות הטלפון והן באמצעות המחשב הנייד ואם אתם מנהלים מערכת הנהלת חשבונות לעסק קטן היא תאפשר לממשק את הנתונים ישירות אליה ולהפריד בין הוצאות פרטיות להוצאות עסקיות.

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!