דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום שישי י"ח בניסן תשפ"ד 26.04.24
20.3°תל אביב
  • 13.0°ירושלים
  • 20.3°תל אביב
  • 14.9°חיפה
  • 20.0°אשדוד
  • 17.2°באר שבע
  • 23.6°אילת
  • 21.0°טבריה
  • 16.9°צפת
  • 19.8°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
תוכן מקודם

אירוויזיון 2019 / כל מה שצריך לדעת על אירוויזיון 2019 - הראשון בעיר תל אביב!

Condenser microphone with blue bokeh background.High quality microphone standing on  karaoke stage ready for joyful christmas party
Condenser microphone with blue bokeh background.High quality microphone standing on karaoke stage ready for joyful christmas party

מה הכללים לבחירת שירי האירוויזיון, כיצד יראו כפר האירוויזיון והאירועים במשך 9 הימים שסביבו וכמה שירים עד היום היו בג׳יבריש?

האירוויזיון בראי השנים

מאי 1956. בעיר לוגאנו בשוויץ מתארגנות שבע מדינות אירופאיות לתחרות הזמר הבינלאומית הראשונה לשמה  ה – “Eurovision song contest”, או בקיצור – האירוויזיון.

החל מאותה השנה, הפכה התחרות לתחרות זמר בינלאומית שנתית, המאורגנת על ידי איגוד השידור האירופי, בה משתתפות תחנות שידור ממלכתיות החברות בו. לאורך השנים, התחרות הפכה כה פופולרית, עד כי החלה להיות משודרת גם במדינות שונות ברחבי העולם אשר אינן חברות באיגוד, ובשנים האחרונות אף משודרת באינטרנט.

מי משתתף בתחרות?

התחרות כשמה היא – מנוהלת על ידי איגוד השידור האירופי, ופונה לקהל האירופי. אך לא רק – היא פונה אל כל מדינה אשר רשת השידור שלה חברה מלאה באיגוד. כלומר, גם גופי שידור ממלכתיים מהמזרח התיכון ומצפון אפריקה רשאים להשתתף בתחרות, בכללן מרוקו, אלג'יריה, מצרים, תוניסיה, לוב, סוריה, לבנון, וכמובן – ישראל. מכל המדינות הללו, ישראל היא היחידה אשר משתתפת באירוויזיון כל שנה באופן סדיר החל משנת 1973. וכן – כצפוי, בעבר, מספר מדינות ערביות נמנעו מהשתתפות בתחרות, עקב החובה להשתתף לצד ישראל ו/ או החובה לשדר את השיר הישראלי.

לאחר התפרקות ברית המועצות, אוחד איגוד השידור האירופי עם איגוד השידור של מדינות מזרח אירופה, אשר היה נפרד. מאז, מדינות מזרח אירופה והקווקז הפכו למשתתפות בתחרות, כאשר רוסיה היא משתתפת דומיננטית ביותר.

מאז, תהליך הצטרפות המדינות הרשאיות לכך לאירוויזיון נסק, עד שבשנת 2004 הגיע לשיא – אשר הביא את התחרות להתפצל לשני שלבים, המשודרים בשני ערבים נפרדים באותו השבוע, כאשר בשנת 2008 השתתפו באירוויזיון לא פחות מ – 43 מדינות! שיא מספרי זה הביא להחלטה נוספת – לפיה יתקיימו שני חצאי גמר.

אז איך מתחרים?

בשנת 2004 נולדה שיטת חצי הגמר של תחרות האירוויזיון. תפקיד השלב הזה הוא סינון השירים, על מנת להגיע לגמר – שהוא השלב העיקרי של התחרות – עם 24 שירים בלבד.

על פי שיטה זו, כ – 14 מדינות מתחרות על מקומן בגמר, כאשר כעשר אלו מדינות אשר נבחרו לגמר על ידי שיטת חצי-הגמר, וכארבע מדינות שמהוות את הממנות העיקריות של האירוויזיון – הממלכה המאוחדת, ספרד, צרפת וגרמניה.

החל משנת 2008, החלה שיטת חצי-גמר חדשה – כלל המדינות משתתפות בחצי הגמר (כלומר, אין צורך להעפיל אליו), כאשר החלוקה לשני חצאי הגמרים נעשית באופן אקראי, וכל מדינה מחויבת לשדר רק את חצי הגמר בו היא משתתפת. מכל תחרות עולות כעשר מדינות לגמר, כאשר החל משנת 2011 הצטרפה גם איטליה למדינות אשר מקומן מובטח בגמר.

שיטת ההצבעה בשנים האחרונות הינה טלפונית – תחילה באמצעות שיחה, וכיום באמצעות מסרונים. השיר הזוכה נבחר הן על ידי כמות ההצבעות שהתקבלה למענו באמצעות המסרונים, והן על ידי החלטות חבר השופטים – באופן שווה.

מה הכללים?

על כל שיר המתקבל לאירוויזיון לעמוד במספר כללים קפדניים ונוקשים –

על השיר להיות מקורי וחדש, כאשר חשיפתו לציבור תתקיים זמן קצר מאוד לפני האירוויזיון. בנוסף, על השיר לארוך לא יותר מ – 3 דקות, כאשר עליו להיות מבוצע בקולו המקורי של הזמר ושל זמרי הליווי שלו. כלומר, אין לכלול בפלייבק קולות נוספים מלבד קולם של הזמרים המשתתפים בשיר. עד שנת 1998 המדינות המשתתפות אף חויבו להשתמש במוזיקה חיה המבוצעת על ידי תזמורת, כאשר גם שימוש בפלייבק היה אסור.

מעבר לכך, עד שנת 1999 המשתתפים אף היו מחויבים לשיר בשפה הרשמית של מדינתם, אותה הם מייצגים. מחד, חוק זה גרם לחשיפה תרבותית של שפות אותן לא נפוץ לשמוע (פינית ומלטזית, לדוגמה), אך מצד שני – העניק יתרון למדינות אשר שפתן נפוצה יותר (צרפתית, ספרדית, וכמובן – אנגלית), מאחר וצופים רבים הבינו והתחברו למשמעות המילולית של השיר.

בשנת 1999 בוטל החוק, וכיום ניתן לראות שירים רב-לשוניים רבים אשר יצרו מספר יצירות מעניינות, כגון שירים המערבים מספר שפות, ואף שיר אחד אשר בוצע כולו בג'יבריש.

אירוויזיון 2019 – Dare To Dream

בשבילנו, הישראלים, שנת 2018 הייתה שנה היסטורית בתחום האירוויזיון, לאחר זכייתה של נטע ברזילי בליסבון. בימים אלו, ההכנות למסיבת האירוויזיון שתתקיים בתל אביב בעיצומן, כשבחודש מאי הקרוב הן יגיעו לשיאן כאשר 42 מדינות יגיעו להתחרות בביתן 2 בתל אביב.

אירוויזיון 2019 הוא האירוויזיון הראשון אי פעם שתל אביב מארחת – כאשר הביסה את ירושלים ואילת במכרז אודות אירוחו. הגמר הגדול יתקיים ב- 18 במאי, כאשר שני חצאי הגמר יתקיימו מוקדם יותר באותו השבוע, ב – 14 ו ב – 16 במאי. מכירת הכרטיסים טרם החלה – אז הישארו מעודכנים!

מי יהיה הנציג שלנו?

בחודש פברואר הקרוב ייבחר הנציג אשר ייצג אותנו מיד לאחר נצחונה ההיסטורי של נטע ברזילי. את תהליך בחירת הנציג תוכלו לראות במשדר מיוחד אשר ישודר בערוץ כאן 11 – כאשר גם את השיר המקורי שייצג אותנו תוכלו למצוא באותו הערוץ.

היורו וילג' – כפר האירוויזיון התל אביבי הראשון

תל אביב מתכננת פסטיבל עצום סביב האירוויזיון – כאשר העירייה מתכננת להקים את אחד מכפרי האירוויזיון הגדולים והמרשימים ביותר בתולדות התחרות.

כנהוג, כפר האירוויזיון יהיה פתוח לקהל, כאשר השנה הוא יפעל במשך כתשעה ימים בגן צ'רלס קלור – ממש על שפת החוף בתל אביב. בכפר יהיו שבעה מתחמי הופעות, דיג'יים, יוגה, ספורט, אוכל מקומי, דוכני פעילויות ומזכרות רשמיים שונים ומגוונים, ועוד. בנוסף, בכפר יוקרנו על מסכי ענק חצאי הגמר והגמר הגדול, ובין לבין תוכלו לצפות בהופעות של אמנים ישראליים רבים. יש לכם רעיון למקום טוב יותר להיות בו?!

ואם לא מספיק – אירועי הלילה הלבן המתקיימים בתל אביב בחודש יוני, בדרך כלל, יוקדמו – כך שלאחר חצי הגמר השני יתקיים ברחובות תל אביב פסטיבל בינלאומי החוגג הן את האירוויזיון והן לילה לבן, החוגג את התרבות התל אביבית והישראלית. בעיר יוקמו כ – 40 במות, כאשר כל במה תוקדש למדינה אחרת המשתתפת באירוויזיון.

את כל זה נוכל לסכם במשפט אחד – אירוויזיון 2019, הנה אנחנו באים!

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!