דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום שבת י"ב בניסן תשפ"ד 20.04.24
21.2°תל אביב
  • 17.4°ירושלים
  • 21.2°תל אביב
  • 16.9°חיפה
  • 18.5°אשדוד
  • 17.4°באר שבע
  • 23.3°אילת
  • 18.9°טבריה
  • 16.4°צפת
  • 20.7°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
תוכן מקודם

אוכלים / איך להכין את הפנקייק האוורירי שאתם תמיד רואים באינטרנט?

איך להכין את הפנקייק האוורירי שאתם תמיד רואים באינטרנט? (PIXABAY)
איך להכין את הפנקייק האוורירי שאתם תמיד רואים באינטרנט? (PIXABAY)

אתם בוודאי יודעים שפנקייק איכותי הוא פנקייק אוורירי, ממש כמו זה שאפשר לראות במגוון סרטונים מעוררי תיאבון ברשת

זהו אינו סוד שאחת מארוחות הבוקר הטעימות והמפנקות ביותר הוא כמובן הפנקייק. מנה פשוטה להכנה עם טעם מדויק, שמשתלב עם מגוון תוספות וממרחים, פשוט תענוג. אתם בוודאי יודעים שפנקייק איכותי הוא פנקייק אוורירי, ממש כמו זה שאפשר לראות במגוון סרטונים מעוררי תיאבון ברשת. אם אתם עדיין לא יודע כיצד לגרום לו להיות אוורירי כענן, יש לנו את כל הטיפים שיהפכו את ארוחת הבוקר הבאה שלכם לחלום.

הטיפ הראשון עשוי להפתיע אתכם מאחר שכל שעליכם לעשות הוא להוציא את החמאה אשר תתווסף לבלילת הפנקייקים, כעשר דקות לפני ההכנה כדי שתקבל טמפרטורת חדר. כך יהיה לכם קל להכין בלילה אחידה וחלקה.

הטיפ השני הוא להשתמש ברוויון במקום חלב. טעמו של הרוויון מעט חמצמץ, כך שאל מול הסוכר בבלילה ייווצר איזון מענג של טעמים. בנוסף, המרקם של הרוויון שהינו מעט יותר סמיך מחלב אך יותר אוורירי משמנת, יתרום כמובן לאווריריות של הפנקייק.

הטיפ השלישי הוא לערבב בקערה אחת את החומרים היבשים כמו הסוכר והקמח, ובקערה שנייה לערבב את החומרים הרטובים בלבד כמו הרוויון, הביצים והחמאה. לאחר שהחומרים עורבבו כהלכה בכל אחת מן הקערות בנפרד, אחדו את כל המרכיבים לבלילה אחת וערבבו עד לקבלת תערובת הומוגנית. כעת לטיפ האחרון שבזכותו יתקבל המרקם הנכסף, טרם אתם מתחילים את מלאכת הטיגון, הניחו לבלילה לנוח כעשר דקות. בזמן הזה החומרים ימשיכו להתאחד והבלילה תהפוך לסמיכה יותר.

מתכון לפנקייקים אווריריים- עננים מתוקים לארוחת בוקר

עכשיו שחלקנו עמכם את הטיפים להכנתו, הגיע הזמן לחשוף גם את המתכון שילמד אתכם כיצד מכינים אותו.

מצרכים:

2 ביצים

¾ כוס רוויון

3 כפות סוכר

תמצית וניל

¼ חבילת חמאה

¼ 1 קמח לבן

שקית אבקת אפייה

¼ כפית סודה לשתייה

קורט מלח

אופן ההכנה: הכניסו לבלנדר את הביצים, הרוויון, הסוכר, תמצית הווניל ואת החמאה. ערבלו עד לקבלת תערובת אחידה. כעת הוסיפו את המרכיבים היבשים: הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה וקורט מלח. ערבלו הכל יחדיו עד שהבלילה חלקה ואין בתוכה גושי קמח.

על מחבת חמה ומשומנת קלות הניחו רינג בגודל הרצוי, מומלץ להשתמש בקוטר של שמונה ס"מ. צקו בלילה אל תוך הרינג כך שתגיע עד לכחצי מגובהו, זכרו שהוא ימשיך לתפוח לגובה. טגנו את הפנקייק למשך כארבע דקות על אש בינונית, עד שתחתיתו משחימה.

לאחר מכן הפכו אותו והוסיפו לטגנו עוד שלוש דקות. אחרי כן אם הוא יציב ניתן להסיר מהאש, להפריד מהרינג ולהמשיך להכין כך את שאר הבלילה. מומלץ להגישו עם סירופ מייפל איכותי ובליווי פירות טריים בהתאם לעונה.

ציפויים מפתיעים לשדרוג הפנקייקים

חלילה איננו טוענים שהמייפל אינו סירופ מוצלח לפנקייק, כבודו במקומו מונח, אך תמיד כיף לגוון ולהתנסות בטעמים מרעננים. לכן אספנו עבורכם כמה תוספות שונות שלא כדאי לפספס.

דבש לבן

זהו אינו סוג חדש של דבש שטרם שמעתם עליו, אלה מתכון קליל ומהיר לציפוי מעניין. כל שעליכם לעשות הוא לערבב גביע גדול של גבינה לבנה עם שתי כפות דבש ומעט תמצית וניל, והנה תוך פחות מדקה יש לכם "דבש לבן" שתוכלו לזלוף על ראש ערמת הפנקייקים שלכם.

רוטב פירות יער

אין כמו הרוטב האדום והמעט חמצמץ הזה, כדי להעניק לנו את ההרגשה שאנו אוכלים את הפנקייק במלון קטן אי שם באירופה. אז במקום טיסה של כמה שעות, תוכלו להקדיש מספר דקות כדי להכין את רוטב פירות היער הזה. בשלב הראשון ערבבו כפית קורנפלור עם חצי כוס מים עד שהקורנפלור נמס. את התמיסה יש למזוג לתוך סיר ולהוסיף ארבע כפות סוכר וכוס פירות יער קפואים. בשלו על אש נמוכה עד שהתערובת הופכת לסמיכה. הניחו לרוטב להתקרר ומזגו. מומלץ להגיש לצד שמנת חמוצה.

רוטב תות טבעוני

הנה רוטב משובח שאינו מכיל מוצרי גבינה כלל, בין אם אתם טבעונים ובין אם אתם מעדיפים רוטב ללא לקטוז זהו פתרון מצוין. מכניסים לבלנדר כוס תותים, אפשר שיהיו קפואים או טריים, שתי כפות אבקת סוכר, חצי מיכל גבינת סויה בסגנון גבינה לבנה יחד עם חצי כוס משקה סויה או שקדים, תמצית וניל וסוכר. טוחנים הכל לרוטב חלק ומגישים עם הפנקייקים.

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!