דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום שישי י"ח בניסן תשפ"ד 26.04.24
26.1°תל אביב
  • 23.4°ירושלים
  • 26.1°תל אביב
  • 21.2°חיפה
  • 23.9°אשדוד
  • 21.6°באר שבע
  • 27.4°אילת
  • 24.4°טבריה
  • 22.5°צפת
  • 25.6°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
תוכן מקודם

נדל"ן / מגמות בשוק הנדל"ן העולמי

מגמות בשוק הנדל"ן העולמי (PEXELS)
מגמות בשוק הנדל"ן העולמי (PEXELS)

הנתונים שמגיעים משוק הנדל"ן באירופה ובארצות הברית יכולים לנבא מה יקרה גם בישראל. בנוסף, הם עוזרים למי שמחפש אפיקי השקעה ולכן כדאי להכיר אותם

הנתונים שמגיעים משוק הנדל"ן באירופה ובארצות הברית יכולים לנבא מה יקרה גם בישראל. בנוסף, הם עוזרים למי שמחפש אפיקי השקעה ולכן כדאי להכיר אותם

ישראלים רבים עוקבים אחר מגמות בשוק הנדל"ן העולמי, ועל שוק הנדל"ן בארצות הברית בפרט, מכמה סיבות. ראשית, תהליכים גלובליים משפיעים גם על ישראל ועשויים להביא לירידת או עליית מחירים דרמטית בשוק המקומי. מכאן שהמגמות בעולם חשובות לא רק עבור משקיעים גדולים ומוסדיים, אלא גם לשוכרי דירות או זוגות שעומדים לקראת רכישת הבית הראשון בחייהם.

שנית, יש המון בעלי הון שמושקעים בעצמם בנכסי נדל"ן מעבר לים. הם עושים זאת בגלל התשואה הגבוהה של נכסים במדינות מערביות, בגלל שהביקוש עולה על ההיצע ובגלל סיבות נוספות שקשורות לפיזור סיכונים והאפשרות לנצל הפרשי מטבע כדי להגדיל את התשואה. לכן, השאלה היחידה היא מהן אותן מגמות ששווה לעקוב אחריהן וכיצד הן באות לידי ביטוי.

כל מה שקורה בארצות הברית ובאירופה

באופן כללי, שוק הדיור האמריקאי משקף מגמות שנראו בשנים האחרונות בשווקים רבים אחרים בעולם. מתוך מגמות אלו אפשר ללמוד שאירופה וארצות הברית מתאוששות מהמשבר הכלכלי של 2007, שהערים הגדולות ממשיכות לצמוח בקצב מהיר ושממשלות מנסות ליישם מדיניות להורדת מחירי הדיור אך הן לא נוחלות הצלחה.

מאז ומעולם עמדה הריבית בבסיס שוק הדיור והמגמה הזו לא השתנתה. לפיכך, בארצות הברית התחיל הבנק הפדרלי להעלות את הריביות כבר ב-2017 אך הוא עשה זאת בצורה איטית ואין תוצאות בשטח. מנגד, העלאת ריבית אחת בבריטניה הביאה יחד עם החששות מנזקי הברקזיט לבלימתו של שוק הנדל"ן המקומי.

השינוי הריאלי המשמעותי ביותר במחיר הדירות ברבעון השלישי של 2017 ולאחר מכן גם בסוף השנה שחלפה היא באיסלנד, עם עלייה של 18.8%. אחריה ברשימה נמצאות הונג קונג, מקאו, קנדה ורומניה ולאחר מכן גם אירלנד, הפיליפינים ושוודיה. בנוסף, מפתיע לגלות שבועת הדיור הגדולה מכולן נמצאת בנורבגיה ושהשווקים הכי חלשים היו מצרים, אוקראינה ורוסיה. לשם השוואה, בארצות הברית הייתה עלייה של 4.5% במחירים וב-3.8% במונחים ריאליים. אלו נתונים שמעידים על האטה לעומת השנה הקודמת, אך הם עדיין משאירים מקום לאופטימיות בקרב המשקיעים.

כולם רוצים נכסים מסחריים

עוד מגמה בולטת שהחלה בספרד, עברה לשאר אירופה ונוכחת כיום גם בארצות הברית ובישראל מייצגת את הביקוש הגבוה לנכסים מסחריים. נכסים אלו זולים בהשוואה לנדל"ן למגורים אבל התשואה מהם גבוהה ויציבה. כמו כן, הם פחות תנודתיים בהשוואה לנכסי הנדל"ן המסורתיים ואפשר לרכוש אותם באופן עצמאי או בקבוצות רכישה מסודרות.

לסיכום, המגמות בשוק הנדל"ן העולמי מתכתבות עם תהליכים גלובליים גדולים וחשוב לעקוב אחריהן מסיבות שונות. רצוי להבין את האופן שבו טרנד מקומי בארצות הברית ובאירופה משפיע על ישראל ולהיפך, ואולי גם לבחור אפיק השקעה כמה שיותר משתלם ואטרקטיבי.

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!