"עם ישראל ציין את ראש השנה השני בתקופת המלחמה, אנחנו לקראת יום הכיפורים, ובקרוב נציין שנתיים למלחמה", אמר הרמטכ"ל אייל זמיר ללוחמים בדרום רצועת עזה. "אנחנו עושים הכול כדי להשיב את החטופים במהרה וכדי להכריע את חמאס.
"אנו פועלים בכל הזירות, אך ריכוז המאמץ העיקרי של צה"ל והשב"כ הוא כאן, ברצועת בעזה. אנו מפעילים מאמץ מטכ"לי מרכזי בצפון הרצועה ובעיר עזה. פגענו קשות ביכולות של חמאס, מוטטנו את היכולת השלטונית שלו, וכעת האויב פועל במאפייני גרילה. עליכם להתמיד ולהשמיד את כיסי ההתנגדות האחרונים ברפיח.
"ביחס לתקרית המבצעית שבה נפלו מפקד פלוגה ושלושה צוערים מבית הספר לקצינים בשבוע שעבר, יש ללמוד מהאירוע הקשה, לתחקר ולהפיק את הלקחים הנדרשים. כמו בכל אירוע, נדרש לוודא את עיקרון האבטחה. ביטחון כוחותינו לצד הפעילות ההתקפית, זהו עיקרון המלחמה. עלינו לוודא שהצוערים מקבלים את ההכשרה הטובה ביותר בתנאים הנוכחיים ותוך כדי המשימות המבצעיות. הדוגמה האישית של המפקדים בבית הספר לקצינים חשובה כעת יותר מתמיד.
"לוחמי חטיבות המילואים שפה, אתם המופלאים שבעם ישראל. העובדה שאתם מתייצבים פעם אחר פעם, מבצעים את המשימות ברוח ובמוטיבציה גבוהה, על אף הקשיים שאני יודע שקיימים, ראויה להערכה רבה. אנחנו נחושים לפרק את החמאס, נשאף להקטין את העומס על המילואים, לרענן כוחות ולהגדיל את השחיקה אצל האויב. אנחנו פועלים בשיתוף פעולה איכותי עם השב"כ. השילוב בן הגופים יימשך ויתעצם וימשיך להביא הישגים מבצעיים לחיזוק הביטחון".

