דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום חמישי כ"ו בסיון תשפ"ו 11.06.26
25.7°תל אביב
  • 22.0°ירושלים
  • 25.7°תל אביב
  • 25.5°חיפה
  • 26.0°אשדוד
  • 23.4°באר שבע
  • 31.3°אילת
  • 25.2°טבריה
  • 20.8°צפת
  • 25.1°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
תרבות ומורשת

השדרן והקריין עופר נחשון הלך לעולמו בגיל 59

נחשון, שזכור כקריין חדשות ברשת ב' וכמגיש התוכנית היומית 'קופסת הלהיטים' בשנות ה-90, נמצא ללא רוח חיים בביתו | "היה לי ברור שאם אתפרסם, אהיה המפורסם הראשון שיצא מהארון", אמר בריאיון ל'דבר'

עופר נחשון (צילום: תאגיד השידור כאן)
עופר נחשון (צילום: תאגיד השידור כאן)
דבר
צרו קשר עם המערכת:

השדרן והקריין עופר נחשון נפטר היום (שבת) בגיל 59 בלבד, והותיר אחריו שני אחים. נחשון זכור כמגיש התוכנית היומית 'קופסת הלהיטים' ומצעדי הלהיטים ברשת ג' של קול ישראל ובערוץ הראשון, וכמי ששידר את הניקוד של ישראל באירוויזיון בשנים 2009–2017, עד לסגירת רשות השידור. הוא עבד בקול ישראל ובטלוויזיה יותר משלושה עשורים, בתחילה כמגיש תוכניות מוזיקה ובהמשך כיוצר תוכניות וקריין חדשות. הוא נמצא ללא רוח חיים בביתו.

נחשון הוא מהראשונים בעולם התרבות הישראלי שיצא מהארון באופן רשמי. "היה לי ברור שאם אתפרסם, אהיה המפורסם הראשון שייצא מהארון", אמר בריאיון ל'דבר'. "שאם התוכנית שלי להיות כוכב אכן תתממש, אנצל את זה כדי להעביר את המסר. רציתי שיישבר קשר השתיקה, שיידעו שיש במדינה הומואים ולסביות, והם מצליחים. אמרתי לעצמי: 'אתה תהיה הדוגמה לאפשרות להיות הומו ולנהל חיים נורמליים'".

עופר נחשון ב-1995 (צילום: אלבום פרטי)
עופר נחשון ב-1995 (צילום: אלבום פרטי)

נחשון נולד וגדל בתל אביב ב-1966, וכבר בגיל 15 החל לתקלט במסיבות. בגיל 16 יצא לקורס לימודי רדיו בהנחיית רם תדמור במרכז ביכורי העתים. את דרכו בתקשורת החל בתחנת הרדיו "קול השלום" של אייבי נתן. "הייתי הישראלי היחיד שזכה לגור על האונייה ולעבוד עליה כאחד מהצוות", אמר ל'דבר'. "זו הייתה חוויה מטורפת".

בשנות התשעים, כאמור, הגיש את התוכנית היומית "קופסת הלהיטים" בתחנת הרדיו של קול ישראל, רשת ג'. כעבור שנה החל להגיש גם את המצעד השבועי והשנתי של התחנה, כבוד שהיה שמור בדרך כלל לשדרנים ותיקים יותר. הוא קידם בתוכניותיו את דנה אינטרנשיונל בתחילת דרכה. ב-1997, כשבתחנה החליטו לשדר מוזיקה עברית בלבד, עבר לשדר את תוכניתו בערוץ הראשון ולקריין את חדשות קול ישראל.

עופר נחשון באולפן רשת ב' (צילום: איתי נבו/ויקימדיה)
עופר נחשון באולפן רשת ב' (צילום: איתי נבו/ויקימדיה)

לי-אור אברבך, סמנכ״ל הרדיו בכאן: ״הרדיו הישראלי איבד היום אייקון. קולו של עופר נחשון ליווה את ההתבגרות של כולנו, והיה זה שלימד אותנו להכיר מוזיקה, לרקוד לצליליה ולאהוב אותה. הוא היה אדם ידען באופן בלתי רגיל, שנון וחד ועם זאת גם הייתה בו ביישנות וצניעות. מוזיקאים רבים חבים לו את הקריירה שלהם, והוא יחסר לכולנו״.

גל ברגר, מנהל כאן חדשות ברשת ב': "עופר היה קריין מעולה ואיש לבבי, מדהים, נעים הליכות ומענטש אמיתי. קולו חסר בתחנה וגם בגלי האתר. אנו משתתפים עמוקות בצער המשפחה".

פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!