דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום שני ל' בסיון תשפ"ו 15.06.26
23.7°תל אביב
  • 17.0°ירושלים
  • 23.7°תל אביב
  • 21.5°חיפה
  • 23.9°אשדוד
  • 21.0°באר שבע
  • 28.0°אילת
  • 21.0°טבריה
  • 15.6°צפת
  • 22.7°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
עדכונים שוטפים |

לכל העדכונים

צה"ל חיסל 5 מפקדים בכירים בגיס לבנון של 'כוח קודס' בביירות

אור גואטה
אור גואטה
כתב ביטחוני-מדיני
צרו קשר עם המערכת:

דובר צה"ל:

חיל הים תקף במהלך הלילה בהכוונה מדויקת של אמ"ן, חמישה מפקדים בגיס לבנון וגיס פלסטין של 'כוח קודס' במשמרות המהפכה, בעת שנפגשו בבית מלון בביירות שבלבנון.

גיס לבנון של 'כוח קודס' מהווה ציר קשר מרכזי בין ארגון הטרור חיזבאללה למשטר הטרור, ובכיריו פועלים על מנת לסנכרן את פעילותם של ארגוני הטרור השונים בלבנון. המפקדים שחוסלו קידמו פעילות טרור ברחבי לבנון תוך שהם מסתתרים במלון אזרחי.

בתקיפה חוסלו שלושה מפקדים מרכזיים ב'כוח קודס':

  • מג'יד חסיני- היה אחראי על העברת כספים לשלוחי המשטר בלבנון עבור מימון פעילות של ארגון הטרור חיזבאללה, גיס לבנון, גיס פלסטין, ארגון הטרור חמאס וגופי טרור נוספים הפועלים מלבנון. כמו כן, היה אחראי על מימון וייצור אמצעי לחימה על מנת לקדם את הפעילות הצבאית של ארגון הטרור חיזבאללה.
  • עלי רצ'א בי-אזאר- שימש כמפקד ענף המודיעין של גיס לבנון ב-'כוח קודס'. בי-אזאר נחשב למוקד ידע משמעותי בתחום המחקר המודיעיני, ובמסגרת תפקידו פעל לאיסוף מודיעין עבור ארגון הטרור חיזבאללה.
  • אחמד רסולי- שימש כאחראי המודיעין בגיס פלסטין של 'כוח קודס'. מתוקף תפקידו, היה אחראי על איסוף מודיעין עבור ארגוני הטרור הפלסטיניים בלבנון וברצועת עזה.

בנוסף, חוסלו חסין אחמדלו שהיה פעיל מודיעין ועסק באיסוף מודיעין על מדינת ישראל למטרות טרור ואבו מחמד עלי שהיה נציג ארגון הטרור חיזבאללה בגיס פלסטין והיה אמון על הקשר השוטף של הארגון עם גיס פלסטין. מפקדים אלו חוסלו לאחר חיסולו של מפקד גיס לבנון בשבוע שעבר, דאוד עלי זאדה.

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!