הסכם השכר של עובדי ההוראה במכללות האקדמאיות לחינוך, המאוגדים בהסתדרות המורים יחודש. כך הודיעו אמש (רביעי) משרדי האוצר והחינוך. חידוש ההסכם התבצע על רקע דרישה רבת שנים של עובדי ההוראה לשיפור תנאי העסקתם במכללות בכלל ובמכללות לחינוך בפרט. ההסכם החדש אמור לשפר משמעותית את תנאי העבודה בתחום הכשרת המורים וזאת כדי לתמרץ את המערכת לשפר מערך הכשרת המורים בישראל.
"חתימת ההסכם תשפר הן את איכות ההוראה במכללות האקדמיות להוראה והן את הכשרת המורים, זאת לטובת מערכת החינוך וכלל תלמידי ואזרחי ישראל" נמסר מהסתדרות המורים וממשרד החינוך.
כאמור, לאחר משא ומתן בין הסתדרות המורים למדינה, נחתם ההסכם המהווה חלק מתהליך האקדמיזציה של המכללות האקדמיות להוראה, שהחל להתקדם ביתר שאת בעשור האחרון. לדברי הצדדים, ההסכם יאפשר את התאמת מבנה המכללות האקדמיות להוראה ליתר המכללות האקדמאיות. במסגרת ההסכם שונו מספר היבטים בתחום ההעסקה במכללות, בין היתר שונו דרגות הקידום והותאמו לדרגות הקידום הנהוגות בכלל המכללות האקדמיות, נפתח מערך הכשרה והתמקצעות לעידוד מצוינות אקדמית על מנת לאפשר למרצים להתמקצע אקדמאית ולפתח קריירה אקדמאית וסוכמו הסכמות חדשות במסגרת עידוד פרישת כוח האדם.
"ההסכם החדש מהווה נדבך גדול וחשוב בשיפור איכות ההוראה במכללות האקדמיות לחינוך, שכן הוא יוביל לגיוס סגל בכיר להוראה ובכלל זה להשבחת הכשרת המורים", נמסר ממשרד החינוך. "ההסכם מניח תשתית איתנה במערך הפעולות לקידום התלמידים ומערכת החינוך בישראל."
"הכשרת עובדי הוראה למערכת החינוך היא זו שתאפשר כניסה של מורים טובים יותר למערכת החינוך, המהווה נדבך הכרחי בכינון כלכלה חזקה ויציבה", מסר הממונה על השכר במשרד האוצר, קובי בר נתן והוסיף כי "ההסכם שנחתם יחזק את מערכת הכשרת המורים וישפר את מערכת החינוך לטובת כלל אזרחי ישראל".
"איכות ההוראה מהווה עוגן מרכזי וחשוב בעיצוב פני מערכת החינוך, והתגמול למורי המורים המלמדים במכללות האקדמיות לחינוך הוא מהלך חשוב ומבורך", מסר מנכ"ל משרד החינוך, שמואל אבואב. "ההסכם שחתמנו עליו מהווה בשורה למכללות האקדמיות לחינוך ולמערכת החינוך בישראל. הוא יאפשר לתמרץ סגל מקצועי אקדמי בכיר, שיצוק את היסודות הראשוניים והחשובים בהכשרתם של מורי העתיד".
"ההסכם שנחתם היום מביא עימו בשורה למרצים במכללות" נמסר ממזכ"לית הסתדרות המורים, יפה בן דויד. "הוא יקדם את מעמד המרצים במכללות, יתגמל את מורי המכללות על עבודתם המשמעותית ויאפשר למרצים קידום מקצועי ששכרו בצידו. ההסכם מבטיח את המשך הייחודיות של המכללות להוראה ומעגן את תנאי הפרישה לכלל עובדי ההוראה במכללות האקדמיות להוראה".
בתחילת השנה יצאו לשביתה על תנאי העסקתם עובדי הסגל הזוטר והבכיר במכללות האקדמאיות וזאת בדרישה להשוואת תנאי העבודה שלהם לאלו הנהוגים באקדמיה. בלב מחאת עובדי המכללות, וביניהן עובדי המכללות לחינוך, הטענה כי במשך שנים התקיימה שחיקה בתנאי העבודה של עובדי המכללות שכללה שחיקת שכר, אי הענקת תקנים, העסקה למחצה והעסקה קבלנית (ריבוי בתקני מרצים מן החוץ כדוגמה) ועוד. בין פירות המחאה היתה החתימה על הסכם קיבוצי ראשון במכללה האקדמאית לחינוך בית ברל, בה ועד הסגל הזוטר הצליח להשיג הבטחה לרציפות תעסוקתית והעלאה הדרגתית בשכר.