דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום שלישי כ"ד בסיון תשפ"ו 09.06.26
27.8°תל אביב
  • 29.5°ירושלים
  • 27.8°תל אביב
  • 26.5°חיפה
  • 27.9°אשדוד
  • 34.0°באר שבע
  • 39.0°אילת
  • 32.6°טבריה
  • 28.5°צפת
  • 30.1°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
נגיף הקורונה

כלכלת הקורונה / מרחיבים את הקופסה: האוצר פרסם תזכיר חוק למימון שנת הלימודים בצל הקורונה

גודל התוספת: 1.75 מיליארד שקלים ב-2020, וכ-2.5 מיליארד שקלים בשנה הבאה | התוספת תיועד לקליטת מורים ולהצטיידות | היא תוגדר כהוצאה חד פעמית ולא תיכנס לבסיס התקציב

תלמידים בבית ספר. 17 במאי 2020. למצולמים אין קשר לכתבה. (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)
תלמידים בבית ספר. 17 במאי 2020. למצולמים אין קשר לכתבה. (צילום: יונתן זינדל/פלאש90)
טל כספין
טל כספין
עורך אתר החדשות דבר
צרו קשר עם המערכת:

משרד האוצר פרסם אתמול (שישי) שני תזכירי חוק שמטרתם לעגן את התוספת התקציבית הנדרשת לפתיחת מערכת החינוך בשנה הבאה, בהתאם למתווה שהציג השבוע שר החינוך יואב גלנט.

לפי החוקים יתווספו לתקציב השנה הנוכחית 1.75 מיליארד שקלים, שיתפרשו על החודשים אוגוסט עד דצמבר. בנוסף תועלה תקרת ההוצאה לשנת 2021 בתכנית הכלכלית בסכום של כ-2.5 מיליארד שקלים נוספים (0.59% מהתקציב שעוד לא נקבע).

בהתאם לנורמה שהתפתחה סביב משבר הקורונה, הכסף לא יתווסף לבסיס התקציב אלא יאושר כהוצאה חד פעמית. 'קופסה' תקציבית זו לא תשפיע על התקציב לשנים הבאות.

המתווה החדש: קפסולות ושילוב למידה בבית הספר ומהבית

המתווה שהציג שר החינוך יואב גלנט בחמישי האחרון מבוסס על שילוב של למידה מרחוק עם למידה במוסדות החינוך, בהתאם לגיל התלמידים. המתווה כולל גם חלוקת כיתות ג' עד ו' לקבוצות קטנות, 'קפסולות', מה שידרוש ממשרד החינוך לגייס אלפי מורים חדשים.

לפי המתווה, ילדי הגנים ותלמידי כיתות א'-ב' ילמדו במתכונת של שבוע מלא במוסדות החינוך, ללא קפסולות, מכיוון שלפי הנתונים האחרונים סכנת ההדבקה אצלם פחותה. תלמידי כיתות ג'-ד' ילמדו בקפסולות של 18, ותלמידי ה'-י"ב ילמדו רוב השבוע בלמידה מרחוק, ולפחות יומיים בבית הספר.

המשרד הדגיש כי יעשה מאמץ מרבי לאפשר לתלמידי ה'-ו  ללמוד בבתי הספר מעל ליומיים בשבוע. ומכיוון שבכיתות הלימוד שלהם ישתמשו תלמידי ג'-ד', יבוצעו מהלכים של הכשרת תשתיות במבני ציבור סמוכים לבתי הספר.

על פי התוכנית, "יתאפשרו פתרונות דיפרנציאליים בין רשויות שונות, בין יישוב ליישוב, בין מוסדות חינוך שונים ובהתאם לצרכי המגזרים השונים. הכל כדי לאפשר לראשי הרשויות, למנהלי מחוזות ולמנהלי בתי הספר גמישות בניהול התכנית והתאמתה לצרכיו הייחודיים של כל מוסד".

משרד החינוך הוסיף כי תלמידי החינוך המיוחד, מוסדות לנוער בסיכון וכפרי חינוך יקבלו מענה ייחודי שלא יהיה תלוי בתכנית הראשית.

המתווה החדש כולל גם ציוד מיגון לעובדי ההוראה ופריסת מרחבי הכיתות כך שיישמר מרחק בין כלל התלמידים, ובינם למורים. כוח האדם החדש שיגייס המשרד, בעלות מוערכת של כ-2.6 מילארד שקלים, יכלול מורים חדשים, הרחבת עבודתם של מורים מועסקים ושילוב מובטלים וסטודנטים כעוזרי חינוך.

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!