נציב שירות המדינה, פרופ' דניאל הרשקוביץ החליט היום (רביעי) שלא להשעות מעבודתו את יו"ר ארגון הכבאים אבי אנקורי, חרף התובענה שהוגשה נגדו לבית הדין למשמעת של עובדי המדינה על ידי הנהלת רשות הכבאות. לאור החלטת הנציב יוכל אנקורי להמשיך בעבודתו בכבאות. לאחרונה דווח לאנקורי גם על סגירת תיק החקירה שנפתח נגדו בטענה ל'דיווחי נוכחות כוזבים' בשנים 2013-2018.
"לא פשוט להיות יושב ראש ארגון עובדים, ובפרט בשנים האחרונות במערך הכבאות", אומר אנקורי ל'דבר'. "גלגלי הצדק אמנם עובדים לאט אבל היום עוד אבן הוסרה ואני בטוח שאני אצליח להוכיח את חפותי גם מול סעיפי האישום".
"הפשע היחיד שלי הוא שאני נאבק עבור העובדים ולמענם מול הנהלה שרוצה לפגוע בהם, ועל זה אני משלם את המחיר. כבר ביום ראשון הזה תתקיים ישיבה במעמד יו"ר ההסתדרות עם הממונה על השכר באוצר, על כניסה למו"מ להסכם קיבוצי חדש, שזה יותר חשוב מהכל. נקווה שנזכה לברך על המוגמר ונמשיך להילחם בלי מורא עבור עובדי מערך הכבאות".
התובענה הנוכחית שהוגשה באוקטובר האחרון לבית הדין למשמעת בחיפה, מייחסת לאנקורי עבירות של 'אי קבלת מרות', אי התייצבות לחקירה משמעתית, טענות להגשת הצהרות סותרות בשני הליכים משפטיים בהם היה מעורב וכן טענות באשר לאופן הדיווח שלו על נוכחותו בעבודה.
לפני כחודש הודיעה הנציבות כי בכוונתה לשקול את השעייתו של אנקורי, אך כעת במכתב שקיבל היום מעו"ד גיא דוד מנהל אגף המשמעת, נמסר לו כי לאחר השימוע שהתקיים ולאחר בחינת כל השיקולים ובכללם טיעוניו – הוחלט שלא להשעותו.
"התיק הזה נולד כיוון שיש מי שרוצה לפרק את ארגון העובדים הזה ולפגוע בו", מסרה ל'דבר' עו"ד איילה הוניגמן המייצגת את אנקורי. "לקחו נושאים שבלב סכסוך העבודה בין הפיקוד בכבאות לארגון העובדים שנדון בערכאה אחרת, בבית הדין לעבודה, והפכו אותם לתובענה משפטית".
"הצלחנו להראות שמדובר בניסיון לעשות שימוש ציני מצד הפיקוד הבכיר בכבאות באגף המשמעת, ככלי לניגוח בארגון העובדים", הוסיפה הוניגמן, והדגישה כי היא סבורה שההחלטה בסופו של דבר שלא להשעות את אנקורי מעידה כי באגף המשמעת בחנו בעיון את החומרים שהציגה בפניהם, המציגים את המצב לאשורו.
"יש לנו ראיות חותכות שיש מי שמעוניין להביא לכך ש'האיש יעוף', אז התחילו באופן חד צדדי לא לאשר לו לצאת לישיבות שנוגעות לתפקידו ולטעון על סוגיית החתמת הכרטיס למרות שזה היה הנוהג ביחס ליו"ר ארגון העובדים מזה שנים, פרקטיקה מאושרת".
כזכור, לפני כחודש וחצי פנתה ההסתדרות למחלקת הבג"צים בפרקליטות בטענה לאכיפה בררנית מצד נציבות שירות המדינה בשירותי הכבאות, במסגרתה תלונות חמורות ביותר נגד בכירים במערך אינן מטופלות בעוד תלונות זניחות נגד העובדים והועד זוכות לטיפול מחמיר. ההסתדרות דרשה הקמת ועדת בדיקה שתבצע בירור מעמיק אודות התנהלותם של גורמי האכיפה בנציבות בכל הקשור לנעשה ברשות הכבאות וכן את הקפאת את ההליכים המשמעותיים שמנהלת רשות הכבאות כנגד עובדיה.