יו"ר הסתדרות המעו"ף גיל בר טל פנה לראש מינהל השכר והסכמי העבודה בשלטון המקומי חגית מגן בדרישה להבהיר כי אין לפגוע או להטיל סנקציות על עובד שאיננו מעוניין להתחסן.
"הובא לידיעתנו כי במספר רשויות מקומיות יש כוונה להטיל מגבלות או סנקציות על עובדים שמסרבים להתחסן כנגד קורונה" כתב בר טל למגן. על פי דיווחים של עובדים מרשויות שונות, בהן ראש העין, רעננה וקריית מלאכי, נעשו ניסיונות מצד מנהלים לשלוח עובדים שלא התחסנו הביתה ולא לאפשר להם להוסיף לעבוד.

"אבקש להדגיש בפני מקבלי ההחלטות ברשויות המקומיות, כי על אף החשיבות שבקבלת חיסון נגד קורונה – כל אדם וסיבותיו להתחסן או לא. ההחלטה לפגוע בשכר או בהיקף המשרה, או כל פגיעה אף משתמעת, היא בלתי חוקית, בלתי חוקתית, לא מידתית ואין לה תוקף".
לצד זאת, הבהיר בר טל כי ההסתדרות רואה חשיבות עליונה בהתחסנות נגד נגיף הקורונה במטרה למגר את המגיפה ולהתגבר על המשבר הכלכלי, החברתי והבריאותי, וכי היא מעודדת את ציבור העובדות והעובדים בישראל להתחסן ואף יצאה בקמפיין ארצי בנושא. בהתאם, קרא גם לרשויות השלטון המקומי לפעול באמצעים החוקיים כגון הסברה ועידוד התחסנות, אך הבהיר כי פגיעה בעובדים היא אסורה.
רק לאחרונה הגיעה הסתדרות המעו"ף וארגון הכבאים להסכמות עם רשות הכבאות, לאחר שברשות ניסו לכפות על עובדים התחסנות כתנאי להמשך עבודתם וליציאה לקורסים שונים. גם שם עודד ארגון העובדים את העובדים לנקוט אחריות אישית ולהתחסן, אך נאבק גם כנגד הניסיון לכפות זאת באופן חד צדדי תוך פגיעה בזכויותיהם. על פי ההסכמות שהושגו, עובדים שלא התחסנו יידרשו להציג בדיקות קורונה שליליות תקופתיות, אך לא יוטלו עליהם סנקציות בשל בחירתם שלא להתחסן.
תגובת מרכז השלטון המקומי: "״מרכז השלטון המקומי בודק את הדברים מתוך מטרה מחד לעודד את העובדים ולהגדיל את כמות המתחסנים ובוודאי אלה הבאים במגע עם התושבים ומאידך לשמור על זכויות עובדי הרשויות המקומיות על כל המשתמע מכך.״
מהרשויות רעננה, ראש העין וקריית מלאכי לא נמסרה תגובה.