דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום חמישי י"ז בניסן תשפ"ד 25.04.24
38.1°תל אביב
  • 35.0°ירושלים
  • 38.1°תל אביב
  • 37.1°חיפה
  • 33.8°אשדוד
  • 39.6°באר שבע
  • 39.4°אילת
  • 40.5°טבריה
  • 32.4°צפת
  • 40.2°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
עבודה

"ריח של קפה באוויר"

בתי הקפה והמסעדות נפתחו הבוקר (א') לפי מתווה התו הירוק והבעלים והלקוחות, שהתרגלו להגבלות, מנסים להסתגל למצב החדש | אלון אלגרבלי, בעל בית קפה בחיפה: "מבסוט שחוזרים לשגרה אבל מתכוון להמשיך לפעול במתכונת טייק אווי"

  • (צילום: הדס יום טוב)
    (צילום: הדס יום טוב)
  • (צילום: הדס יום טוב)
    (צילום: הדס יום טוב)
שי ניר
הדס יום טוב
מיכל מרנץ
מיכל מרנץ
כתבת חינוך
צרו קשר עם המערכת:

בתי הקפה והמסעדות נפתחים הבוקר (ראשון) לפי מתווה התו הירוק והבעלים, שהתאימו את העסק להגבלות הקורונה, מחפשים את המתכונת החדשה בה יפעלו.

אלון אלגרבלי (44), הבעלים של "קפה ניצה" בשכונת הדר בחיפה "מבסוט שחוזרים לשגרה", אך מתכוון לא להוציא בינתיים מהמחסן את שולחנות וכיסאות בית הקפה ולהמשיך לפעול במתכונת טייק אווי. "זה מתאים לי וזה יותר נוח. העירייה שמה ספסלים מחוץ לעסק וביקשתי שישימו עוד. וזה טוב. אני יודע שיש עוד עסקים בחיפה שנשארים במתכונת הזאת".

אלון אלגרבלי, "קפה ניצה" בחיפה. "העירייה שמה ספסלים מחוץ לעסק וביקשתי שישימו עוד" (צילום: שי ניר)
אלון אלגרבלי, "קפה ניצה" בחיפה. "העירייה שמה ספסלים מחוץ לעסק וביקשתי שישימו עוד" (צילום: שי ניר)

נדב רביב ומאיה וייסמן, הבעלים של "קפה גרגיר" בשכונת שפירא בתל אביב, כמעט לא זוכרים איך זה להפעיל בית קפה במתכונת "רגילה". כשנה לאחר שנפתח בית הקפה שלהם, עברו למתכונת קורונה, ועכשיו קשה להם להתרגל לרעיון "של להיות פתוחים על אמת. זה מלחיץ", אומר רביב, "אבל זה גם ממש מרגש. שטפנו הכל, ניקינו, הכנו. יש אווירה של חדש, ריח של קפה באוויר… לאט לאט נכניס אנשים וזה יהיה מהמם. התגעגענו".

נדב רביב ומאיה וייסמן, "קפה גרגר" בשכונת שפירא בתל אביב. "פתאום זה נהיה בית קפה של ממש שוב, ולא קנטינה" (צילום: הדס יום טוב)
נדב רביב ומאיה וייסמן, "קפה גרגר" בשכונת שפירא בתל אביב. "פתאום זה נהיה בית קפה של ממש שוב, ולא קנטינה" (צילום: הדס יום טוב)

למה מלחיץ?
"התרגלנו כבר להיות סגורים, שאף אחד לא נכנס, לא לעשות כלים", אומר רביב בחיוך. "הלקוחות באים ו'מה שיוצא אני מרוצה', אין מצבי לחץ כמו שיש בדרך כלל במסעדה. זה היה נחמד ופתאום זה נהיה בית קפה של ממש שוב, ולא קנטינה. אבל אין לזה תחליף".

לקוחות יושבים מחוץ ל"קפה גרגר" בתל אביב. "אנשים חיכו המון זמן" (צילום: הדס יום טוב)
לקוחות יושבים מחוץ ל"קפה גרגר" בתל אביב. "אנשים חיכו המון זמן" (צילום: הדס יום טוב)

וייסמן מספרת כי האופי השכונתי של בית הקפה ("אנחנו כאן כל הזמן, אבל אם את פותחת לא בזמן אף אחד לא כועס עלייך") לא מתאים למשלוחים וכי היא מרגישה את הצורך של הלקוחות לחזור לשבת. "היום כבר רואים שאנשים חיכו המון זמן, ואני בטוחה שבשנייה שנפתח כבר ישבו לקוחות. זה מהמם".

"מי זוכר מה זה לשבת בבית קפה?", אומרת לקוחה שהגיעה הבוקר לסניף ארומה במצפה רמון. מהרגע שנפתח בשעה 8:00 הגיעו לסניף כמה חיילים, מקומיים ועוברי אורח שעצרו שם, אולי, בדרכם דרומה – לאילת.

סניף ארומה במצפה רמון. עוד יש חשש, אבל האווירה שמחה (צילום: מיכל מרנץ)
סניף ארומה במצפה רמון. עוד יש חשש, אבל האווירה שמחה (צילום: מיכל מרנץ)

הלקוחות שומרים על מרחק אחד מהשני. חלקם עוד חוששים, מחכים מחוץ לסניף ושולחים נציג פנימה שיזמין עבורם, וחלקם אוזרים אומץ ויושבים בפנים לארוחת בוקר. אך לצד החששות, בסניף הקטן מורגשת אווירת חג. העובדים מתרגשים לפגוש את לקוחותיהם הוותיקים וברקע מתנגנת מוזיקה שמחה בקולי קולות.

פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!