הישראלים צרכו פי 3 יותר בשר בשבוע העצמאות 2020 מאשר בשבוע ממוצע במשך השנה, כך עולה מהנתונים שפירסם היום (שני) משרד החקלאות. הניתוח של החטיבה למחקר, כלכלה ואסטרטגיה במשרד מעלה שב-2019 זינקה הצריכה פי 4 מהצריכה בשבוע רגיל.
צריכת בשר הבקר לנפש בישראל עמדה ב-2019 על 18 ק"ג לשנה. ב-2020 כולה עלתה קניית הבשר ברשתות השיווק ב-7% לעומת השנה הקודמת, ובסך הכול צרכו הישראלים כ-164 אלף טון בשר.
נתונים אלה מציבים את ישראל במקום השלישי בצריכת הבשר ב-OECD. את הדירוג מובילה ארגנטינה עם צריכה שנתית ממוצעת של 38 ק"ג בשר לנפש, אחריה ארה"ב עם 26.3 ק"ג לנפש ובמקום השלישי ברזיל עם 25.2 ק"ג. הממוצע העולמי הוא 6.4 ק"ג בשר לנפש, כשליש מהממוצע בישראל.
רוב הבשר הטרי מקורו בעגלים חיים המיובאים לישראל. בארבע השנים האחרונות עלו כמויות היבוא בהדרגה: במהלך שנת 2015, הובאו 1,550 טון; במהלך שנת 2016, הובאו 6,400 טון; במהלך שנת 2017, הובאו לישראל 10,200 טון; בשנת 2018 עלתה כמות היבוא ל-13,700 טון; ובשנת 2019 עלתה ל-18,300 טון. לעומת זאת, בשנת 2020 הובאו כ-15,500 טונות. ירידה זו נובעת ככל הנראה כתוצאה מהסגרים, שפגעו בשוק המוסדי, כמו המסעדות שהיו סגורות לאורך השנה.
משרד החקלאות הזהיר את הציבור מפני צריכת בשר ממקומות לא מורשים ולא מפוקחים.